Више производа из РС иде на тржиште ЕУ

Ж. К.
Више производа из РС иде на тржиште ЕУ

Бањалука - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стево Мирјанић и директор "Адријатик групе" из Аустрије Амир Бекић размотрили су јуче могућности планирања дугорочних пројеката производње, прераде и пласмана пољопривредних и прехрамбених производа на тржиште ЕУ.

- Министарство пољопривреде ће с тим циљем анимирати представнике сектора пољопривредне и прехрамбене индустрије и изнијети иницијативу "Адријатик групи" за пласман постојећих или развој нових производа за тржиште ЕУ. Тржиште земаља у којима "Адријатик група" пласира производе из региона нарочито је заинтересовано за корнишоне, шљиве и малине и за цијелу палету органских производа који су изузетно тражени - саопштено је из Министарства пољопривреде.

Мирјанић је изразио спремност Владе и министарства на чијем је челу да подрже пројекте "Адријатик групе" за ревитализацију прерађивачких капацитета у области месне индустрије. Бекић је изразио спремност групације за проширење инвестиција и подизање нових прерађивачких капацитета у РС и даље ширење кооперантске мреже.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић захвалио је представницима компаније "Адријатик група" на интересовању за укључивање већег броја коопераната за извоз пољопривредних производа из Српске на тржиште ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана