Упркос пандемији, у Техничком ремонту Братунац раде пуном паром: На цивилно тржиште стиже 5.000 “вампира”

Милијана Латиновић
Упркос пандемији, у Техничком ремонту Братунац раде пуном паром: На цивилно тржиште стиже 5.000 “вампира”

БРАТУНАЦ - Упркос свим потешкоћама у пословању које је донијела пандемија вируса корона, у хангарима Техничког ремонта Братунац (ТРБ) раде пуном паром на модернизацији полуаутоматског пиштоља “РС9 вампир”, а план је да се до краја године на домаћем и иностраном тржишту нађе око 5.000 комада.

Рекао је то за “Глас Српске” генерални директор и власник ТРБ-а Славенко Ристић нагласивши да ће до краја фебруара и Министарству унутрашњих послова (МУП) РС бити испоручена планирана количина пиштоља.

- Корона нас је зауставила, тешко се долазило до репроматеријала, а и испоруке готових производа су биле отежане у прошлој години, али се не жалимо и храбро настављамо даље. Упркос свим проблемима, годину иза нас завршили смо у плусу, иако не онако како смо планирали - истакао је Ристић подсјетивши да је предузеће два мјесеца пословало смањеним капацитетом, али да ниједно радно мјесто никада није доведено у питање и да су успјели задржати радну снагу.

- Увелико се припремамо за Сајам наоружања који би требало 20. фебруара да буде одржан у Абу Дабију. Већ десет година усавршавамо наше производе и ово је још једна прилика да их представимо на свјетском тржишту. План је да на сајму представимо наше оклопно возило “деспот”, машину за деминирање, са возачем, али и на даљинско управљање, наш пиштољ и линију за производњу муниције - рекао је Ристић.

Додао је да у овој години планирају још и учешће на сајму у Београду и Египту.

- Сајмови су прилика да представимо јавности све оно што радимо, али и да пронађемо нове партнере и изађемо на нека нова тржишта - поручио је први човјек ТРБ-а.

У халама овог предузећа у току је производња нових “деспота”, а запослени раде пуном паром како би сви договорени послови били реализовани у најкраћем могућем року.

- Наш пројекат “Искра”, односно склапање упаљача за артиљеријске гранате, расте из дана у дан и показао се као пун погодак. Јављају нам се нови партнери и освајамо нова тржишта - рекао је Ристић подсјетивши да је ријеч о погону који запошљава десетине жена, што није баш често пракса у намјенској индустрији.

Нови производ

Славенко Ристић је рекао да у ТРБ-у тренутно раде прототип једног новог возила, мање категорије, о којем ће причати више када прототип буде завршен.

- Не одустајемо, трудимо се да будемо иновативни и да дођемо до нових производа, јер једино је то нешто што може да обезбиједи дуготрајно запослење људи. Ако немате производе, немате ни посао - рекао је Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана