У новембру раст индустријске производње за 1,7 одсто

Срна
У новембру раст индустријске производње за 1,7 одсто

САРАЈЕВО - Укупна десезонирана индустријска производња у БиХ у новембру већа је за 1,7 одсто у поређењу са октобром, а у односу на новембар прошле године, индустријска производња у БиХ, календарски прилагођена, биљежи пад од 1,9 одсто.

Производња енергије у новембру већа је за 6,6 одсто у односу на октобар, трајних производа за широку потрошњу већа за 3,4 одсто, капиталних производа већа за 1,8 одсто, нетрајних производа за широку потрошњу већа за 0,9 одсто, а интермедијарних производа већа за 0,7 одсто, објавила је Агенција за статистику БиХ.

У новембру ове у односу на исти мјесец лани, производња капиталних производа већа је за 12 одсто, трајних производа за широку потрошњу већа за 0,3 одсто, док је производња интермедијарних производа мања за 0,1 одсто, енергије мања за 2,9 одсто, а нетрајних производа за широку потрошњу мања за 9,6 одсто.

Укупна десезонирана индустријска производња у новембру, у поређењу са октобром у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом већа је за 7,4 одсто, у прерађивачкој индустрији већа за 0,6 одсто, док је у вађењу руда и камена мања за 1,5 одсто.

У новембру ове, у односу на исти мјесец прошле године, индустријска производња, календарски прилагођена, биљежи пад у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом од 0,3 одсто, у прерађивачкој индустрији пад од 1,7 одсто, а у вађењу руда и камена пад од 8,3 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана