Тропик купио маркете Делеза

Марина Чигоја
Тропик купио маркете Делеза

Бањалука - "Тропик група" из Бањалуке купила је свих 39 продавница белгијског трговинског ланца "Делез" у БиХ, након што су се Белгијанци одлучили да, због лоших резултата, напусте овдашње тржиште.

Власник "Тропик групе" Бојан Рисовић рекао је "Гласу Српске" да је купопродајни уговор потписан, али да његова вриједност остаје пословна тајна. Он је истакао да за завршетак преузимања чекају одобрење Конкуренцијског савјета БиХ, а уколико добију "зелено свјетло", преузимање би требало да буде окончано у јулу или августу.

Дугорочни план је да преузете продавнице буду спојене са трговачким ланцем "Мој маркет", који је такође у власништву породице Рисовић.

- Преузимамо 100 одсто удјела у постојећим фирмама "Делеза". С обзиром на то да су називи "темпо" и "макси" у власништву "Делеза", ми ћемо преузети ланац ребрендирати. Мале локације у Бањалуци, односно супермаркети, којих нема много, прећи ће у "Мој маркет", а већина осталих ће пословати под брендом "тропик" - казао је Рисовић и додао да послије реализације трансакције са "Делезом" неће бити промјена у вези са пословањем са постојећим добављачима и статусом радника.

 

Више детаља прочитајте у електронском или штампаном издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана