Сједиште Бобар банке у империји Нешковић

Марина Чигоја
Сједиште Бобар банке у империји Нешковић

Бањалука - Компанија "Нешковић" из Бијељине, чији је власник бијељински бизнисмен Драган Нешковић, купила је јуче на лицитацији зграду у којој је било сједиште пропале Бобар банке за 5,74 милиона КМ.

Ликвидациони управник Бобар банке Миле Максимовић рекао је да је изузетно задовољан излицитираном цијеном, која је дупло виша од почетне. Зграда, чија је површина 700 метара квадратних, а са подрумима 811 квадрата, била је понуђена за 2,17 милиона КМ и од почетка је очекивано велико интересовање и достизање много више цијене.

- Презадовољан сам цијеном. Прве три понуде су вредноване. Друга понуда је износила 5,47 милиона и тај износ је понудио Здравко Љубинковић, а трећа 5,21 милион, коју је понудило "Нешковић осигурање". Први понуђач има рок од 30 дана да уплати новац, а у случају да одустане, зграда би била продата другом - казао је Максимовић и додао да ће он и радници који су задржани у банци након отварања ликвидационог поступка у наредних седам дана преселити у другу зграду ове банке, која није толико интересантна купцима.

Директор предузећа "Нешковић" Младенка Благојевић је истакла да ће купљени простор бити искоришћен за проширење пословне дјелатности ове компаније.

- Зграда се налази у центру града и под заштитом је државе. Све промјене које буду рађене у овом пословном простору односиће се на унутрашњост - казала је Благојевићева.

Поред зграде на лицитацији је продат и стан за 70.400 и двије "шкоде фабије" и једна "шкода октавија" за укупно 25.764 КМ. Распродаја имовине Бобар банке биће настављена, а Максимовић истиче да сличан интерес очекује и за зграду у Бањалуци.

- За њу још треба да буду ријешени у потпуности имовински односи да би могла да буде понуђена на продају - истакао је Максимовић.

Агенција за банкарство РС увела је крајем новембра прошле године принудну управу у Бобар банку, јер није радила у складу са Законом о банкама и другим прописима. Непун мјесец касније Бобар банци је одузета дозвола за рад и покренут је поступак њене ликвидације.

Продаја потраживања

Бобар банка је недавно понудила на продају и сва потраживања, а ликвидациони управник је прихватио девет од десет пристиглих понуда.

- Рок за прегледање документације и достављање понуде је 15. децембар. Свима који су исказали интерес послао сам обавјештење да могу погледати документацију и потписати уговор о повјерљивости и неоткривању података и још чекам да се јаве - казао је Максимовић.

Вредноване понуде за зграду Бобар банке

5,74 милиона - компанија "Нешковић"

5,47 милиона - Здравко Љубинковић

5,21 милион - "Нешковић осигурање"

Продата имовина

5,74 милиона - зграда банке

70.400 - стан

25.764 - три аутомобила

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана