Руси затварају, Мек отвара нове

Танјуг
Руси затварају, Мек отвара нове

Москва - Док надлежне руске службе контролишу и затварају ресторане Мекдоналдса, тај амерички ланац брзе хране отворио је свој други ресторан у Новосибирску.

То значи да Мекдоналдс не мијења планове за отварање још неколико ресторана у Новосибирску и Омску, рекао је данас агенцији Риа новости представник компаније.

Он је потврдио да је у Новосибрску отворен други ресторан и да се планови компаније нису промјенили. Први ресторан у Новосибирску је отворен у јулу ове године. Раније је компанија саопштила да до краја године планира да отвори три ресторана у Новосибирску и два у Омску. Помињало се и отварање ресторона у Томску и Краснојарску наредних година, подсјетиле су Риа новости.

Управа Роспотребнадзора за Москву јуче је привремено забранила рад четири Мекдоналдсова ресторана у престоници због, како је навела, бројних кршења санитарних прописа. У неким регионалним управама те службе најављене су провјере ресторана у њиховој надлежности.

У Роспотребнадзору за Новосибирску област Риа новостима је речено да ће планови о провјери два постојећа објекта компаније Мекдоналдс бити донијети касније.

У Свердловској области Роспотребнадзор је почео ванредну инспекцију ресторана Мекдоналдс. Како је Итар тасу рекла руководилац регионалне управе те службе, повод за провјеру су биле жалбе корисника на квалитет производа који се продају у ресторанима, као и на непоштовање санитарних прописа.

Инспекција Мекдоналдс ресторана у Краснодарском крају ће почети слиједеће недјеље по наређењу федералне службе Роспотребнадзора, сазнале су Риа новости од представника службе. У том крају има 11 ресторана, од којих четири у Краснодару и пет у Сочију.

Ванредна провјера објеката америчког ланца у Татарстану се спроводи од 15. августа, а резултати ће бити објављени наредних дана, рекла је Интерфаксу начелница одјељења за надзор хигијене и хране регионале управе Роспотребнадзора.

У Подмосковљу су провјере почеле по раније утврђеном плану и, према ријечима руководиоца обласне управе службе ниједан ресторан није затворен. У том региону има 71 ресторан Мекдоналдс у 20 градова.

Провјере су почеле и у регионима централног дијела Русије, преносе Риа новости. Обављена су микробиолошка и санитарно-хемијска испитивања, рекао је представник Роспотребнадзора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана