Редукција испоруке Сарајево-гасу

Срна
Редукција испоруке Сарајево-гасу

Сарајево - "БХ-гас" данас од 15.00 часова започео је редукцију испоруке гаса компанији "Сарајевогас".

У саопштењу "БХ-гаса" подсјећају на закључак Владе ФБиХ којим је наложено да ће, уколико "Сарајево-гас" не уплати минимално 32 милиона КМ до 20. фебруара на рачун "БХ-гаса", од 23. фебруара доћи до потпуне обуставе испоруке гаса према "Сарајево-гасу".

Влада Кантона Сарајево је 23. фебруара донијела закључак којим се обавезује да ће износ од 32 милиона КМ платити најкасније до 31. марта, уз претходно достављање мјеница "Сарајево-гаса", као инструмента обезбјеђења плаћања.

"Међутим, до данас мјенице нису достављене, иако је рок на инсистирање министра просторног уређења и заштите животне средине Кантона Сарајево Златка Петровића у неколико наврата пролонгиран. Редукција остаје на снази до даљег, односно до достављања мјеница или измирења обавеза жСарајево-гасаж према жБХ-гасуж", наводи се у саопштењу.

На данашњи дан дуг "Сарајево-гаса" према "БХ-гасу" износи 57 милиона КМ плус фактура за фебруар и затезне камате у износу 11 милиона КМ.

У складу са планом набавке "Сарајево-гас" је наручио укупне количине за март од 17.540.000 центиметара кубних, што дневно износи 565.800 центиметара кубних, а "БХ-гас" испоручује 552.000 центиметара кубних гаса дневно.

Количине које "БХ-гас" испоручује довољне су за потребе заштићених потрошача, а то су домаћинства, болнице, школе и слично.

"Надамо се да ће питање мјеница или уплате дуга бити ускоро рјешено, те да ће испоруке природног гаса према жСарајево-гасуж бити нормализоване", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана