Продат први Фићо нове генерације

Срна
Продат први Фићо нове генерације

Бијељина - У Бијељини је продат први аутомобил "фијат 500", популарни "фићо" нове генерације, рекао је Срни директор фирме "Феромонт" Бранислав Рајковић.

Ова фирма је од августа дистрибутер компаније "Фијат аутомобили Србија" за тржиште Републике Српске, са понудом свих модела "Фијата".

Рајковић каже да је цијена "фиће" 25.700 КМ, а за Републику Српску у току је акцијска понуда најпродаванијег крагујевачког модела "500 Л" по цијени од 23.300 КМ.

Према његовим ријечима, грађани су заинтересовани да погледају новог "фићу" и да сазнају услове куповине, а већу продају очекују од јесени и појачане маркетиншке кампање у Републици Српској.

Бијељина је три године била домаћин манифестације "Фићијада" на којој су приказани ови југословенски олдтајмери из земаља региона, а међу поносним власницима били су и држављани Швајцарске, Аустрије и Њемачке, истичу у Туристичкој организацији града.

Компанија "Фијат аутомобили Србија" је водећи извозник из Србије током осам мјесеци ове године, према листи коју је објавило Министарство финансија Србије.

"Фијат" је за осам мјесеци извезао аутомобиле у вриједности од 947,2 милиона евра и налази се на првом мјесту листе 15 највећих српских извозника.

Први аутомобил "застава 750", популарни "фићо", произведен је 1955. године по лиценци "фијат 600" и његова производња је трајала до 1985. године.

Овај аутомобил био је један од симбола бивше Југославије и најчешће виђено возило на југословенским путевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана