Представљени резултати прве фазе развојног пројекта Кредо Крајина

Ж. К.
Представљени резултати прве фазе развојног пројекта Кредо Крајина

Бањалука - Развојни пројекат "Кредо Крајина" допринио је повећању конкурентности малих и средњих предузећа из четири сектора, а захваљујући једној марки која је обезбијеђена тим путем фирме су улагале још три сопственог капитала.

Оцијењено је то јуче у Привредној комори РС, гдје су представљени резултати досадашњег тока пројекта. За грант средства могла су аплицирати привредна друштва из металске, дрвне, прехрамбене и индустрије коже и обуће, те јединице локалне самоуправе и непрофитне организације са подручја Крајине. У оквиру првог позива реализованог током прошле године одобрено је 900.028 КМ, чиме је подржано отварање 117 нових радних мјеста. У оквиру другог јавног позива за суфинансирање 35 пројеката обезбијеђено је 956.137 КМ с циљем да буде омогућено запошљавање још 140 радника. Максималан износ грант средстава по пројекту је 30.000 КМ.

Директор сектора гранских удружења у Привредној комори РС Перо Ћорић рекао је да су ова грант средства само први корак који ће утицати на предузећа да се лакше одлуче на улазак у нове пројекте.

Директор Агенције за развој предузећа "Еда" Здравко Миочић каже да су циљеви пројекта били отварање 200 нових радних мјеста и повећање конкурентности извозно оријентисаних предузећа из наведених индустријских области.

- Један виљ смо остварили јер ће бити отворено и више од 200 нових радних мјеста, а за повећање конкурентности предузећа на извозним тржиштима је потребно много знања, напора и средстава - каже Миочић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана