Oтворен први Бургер Кинг у Хрватској

Klix.ba
Oтворен први Бургер Кинг у Хрватској

Загреб - У Хрватској је у суботу отворен први фаст фуд популарног америчког ланца брзе прехране Бургер Кинг. Љубитељи фаст фуда моћи ће конзумирати производе овог бранда на одморишту Драганић-југ на аутоцести А-1 Загреб - Сплит. Цијена класичног хамбургера и cheeseburgerа је 11 куна (2,82 КМ), а њихов препознатљиви Whopper бургер кошта 22 куне (5,65 КМ).

Заштитни знак тог ланца брзе прехране управо је популарни Whopper бургер који се састоји од телеће пљескавице и додатка парадајза, зелене салате, киселих краставаца, лука и мајонезе у пециву са сезамом.

Пржени кромпирићи коштају између 9 и 15 куна (2,31 и 3,85 КМ), овисно о величини порције. На менију су и три врсте пилећих бургера, а свима је цијена 22 куне (5,65 КМ).

Сваки бургер можете обогатити умаком, додатном пљескавицом, сиром, сланином или поврћема, а цијене додатака су од 3 до 8 куна (од 0,80 до 2,05 КМ).

Такође, нуде и три врсте салате које коштају између 15 и 33 куне (3,85 и 8,47 КМ), али и посебне Кинг залогаје који обухваћају пилећа крилца, пржене колутиће лука и пилеће медаљоне по цијени између 14 и 30 куна (3,60 и 7,70 КМ).

Осим разних хамбургера и cheeseburgerа, пржених кромпирића и напитака у понуди имају посебно припремљене меније попут Whopperа, Steakburgera, Big King XXL-а, Double Cheeseburger XXL -а или Big Kinga који осим бургера укључују средњи pommes frites и 4 децилитра безалкохолног пића, а цијене им се крећу од 32 до 46 куна (8,20 и 11,80 КМ).

У понуди су и Кинг десерти попут sundae сладоледа с прељевом, врућих browniea с додатком сладоледа или smoothiea, а цијене су од 7 куна (1,80 КМ) навише.

О доласку Бургер Кинга у Хрватску говорило се дуго, посебно након што је прорадила франшиза KFC-а, још једног популарног америчког фаст-фуд ланца. Прве озбиљније најаве неки медији објавили су још прије годину дана, но отворење се, ето, чекало до овог викенда. Франшизу за Хрватску добила фирма је Спортина која овај приступачни бранд води и у Словенији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана