Опел има потез против Русије

Танјуг
Опел има потез против Русије

Москва - Њемачки произвођач аутомобила Опел реорганизоваће производњу у Русији због пада продаје у тој земљи због економских последица кризе у Украјини.

"Русија је прошле године била наше треће тржиште по величини, послије Британије и Њемачке, а тренутно се суочавамо са озбиљним тржишним турбуленцијама. Иако вјерујемо у дугорочни потенцијал Русије, тренутно биљежимо значајан пад продаје и цијена због потонућа рубље", изјавио је извршни директор групације Карл-Томас Нојман, а пренијела агенција Франс прес.

Производња у фабрици у Санкт Петербургу, гдје се производе модели Опела и Шевролета, биће смањена на једну смјену, а радницима ће бити понуђен програм добровољних одлазака, с циљем да се радна снага смањи за 500 људи са садашњих 1.600, наводи Опел.

Компанија додаје да је број нових регистрација возила у Русији, гдје је рубља ослабила на рекордни минимум у односу на долар, у осам мјесеци закључно са августом смањен 12,1 одсто.

Подсјетимо, и њемачки произвођач аутомобила Фолксваген смањиће производњу у својој фабрици у руском граду Калуги због слабљења рубље и економских тешкоћа у тој земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана