Одузета дозвола Балкан инвестмент менаџменту

М. Ч.
Одузета дозвола Балкан инвестмент менаџменту

Бањалука - Комисија за хартије од вриједности РС трајно је одузела дозволу за рад Друштву за управљање инвестиционим фондовима "Балкан инвестмент манаџмент", које управља затвореним инвестиционим фондом са јавном понудом "Балкан инвестмент фонд".

Рјешење о одузимању дозволе за рад објављено је на сајту Бањалучке берзе, а у њему се Надзорном одбору "Балкан инвестмент фонда" налаже да у року од 60 дана по пријему објави јавну понуду за избор друштва на које се преноси управљање тим фондом.

- Налаже се Централном регистру хартија од вриједности, као банци депозитару овог фонда, да до потписивања уговора о управљању са новим друштвом плаћа његове трошкове - наводи се у саопштењу.

Комисија за хартије од вриједности РС у јулу прошле године привремено је одузела дозволу за рад "Балкан инвестмент менаџменту", а та одлука донесена је због сумњивих трансакција "Балкан инвестмент менаџмента" у Литванији и непоштивања претходног рјешења Комисије којим им је забрањено располагање имовином "Балкан инвестмент фонда".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана