Нови мандат старој управи Друштва за управљање ПРЕФ-ом

М. Ч.
Нови мандат старој управи Друштва за управљање ПРЕФ-ом

Бањалука - Надзорни одбор Друштва за управљање Пензијским резервним фондом РС (ПРЕФ) повјерио је нови петогодишњи мандат досадашњем менаџменту.

На функцији директора Друштва за управљање ПРЕФ-ом остаје Дарко Лакић, извршни директор за инвестиционе послове и даље ће бити Саша Стевановић, док на функцији извршног директора за рачуноводство, опште послове и развој остаје Гордана Дробњак. На конкурс за директора није се пријавио нико осим Лакића, док је за позиције извршних директора, поред досадашњих, стигла једна пријава.

- Захвалан сам на указаном повјерењу, а посебно ми је драго што ћу и даље сарађивати са досадашњим извршним директорима. У претходне четири године углавном смо остварили зацртане циљеве и данас више од 25 одсто имовине ПРЕФ-а чини ликвидна имовина, од које остварујемо приходе од камата који ће ове године премашити четири милиона, а наши просјечни годишњи трошкови пословања су око 700.000 КМ. Даћемо све од себе да не изгубимо указано повјерење - рекао је Лакић.

ПРЕФ је у претходне четири године пословао са добити која је у просјеку износила 8,3 милиона, а Фонду ПИО РС је сваке године исплаћивао просјечно 6,6 милиона КМ дивиденде. За све године пословања независни ревизор је изразио позитивно мишљење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана