Најбољи излагачи Првог међународног сајам некретнина и инвестиција окићени признањима

Маријана Миљић
Најбољи излагачи Првог међународног сајам некретнина и инвестиција окићени признањима

Бањалука - Први специјализовани међународни сајам некретнина и инвестиција „Бањалука Инвест Реал Естате Еџпо 2017“ (БЛИРЕ) затворен је јуче у Бањалуци додјелом признања и захвалница излагачима.

Признања су отишла у руке представника Језера, Пелагићева, Мркоњић Града и Вишеграда као најпривлачнијих општина по категоријама развијености. Признањем су се окитиле и Агенција за некретнине „Сензор“, те Пројектни биро „АЦС студио“ Бањалука.

За учешће у реализацији капиталног пројекта тржног центра „Делта планет“ признање је припало Институту за урбанизам, грађевинарство и екологију РС, а за најбољи пословни подухват „Трио трејду“ из Бањалуке и то за куповину циглане у Грахову. У категорији најбољих инвеститора на подручју нових технологија признање је отишло „Елта кабелу“. За најбољег инвеститора у грађевинарству изабрана је „Арагоста инвест“, а за најбољег излагача сајма компанија „Сектор секјурити“.

Свим излагачима биће уручене захвалнице, а јуче су у просторијама „Бањалучког сајма“ оне додијељене „Поштама Српске“ и Министарству трговине и туризма у име Владе РС.

Најсрећнији посјетиоци сајма такође су обрадовани наградама и то телевизором, таблетом и телефоном, а захвалница је отишла и у руке Славише Пешића, представника Кластера некретнина Србије.

- Претходна три дана сајам је био веома посјећен. Излагачи су задовољни, а и ми смо. На панел дискусијама посјете су биле задовољавајуће. Грађани, али и сви остали могли су да чују еминентне излагаче, а испунили смо очекивања свих присутних - рекао је идејни творац сајма Предраг Тешић и подсјетио да су основни циљеви организатора сајма били привлачење страних инвестиција те презентација најважнијих тема из области инвестиција и некретнина.

Током тродневног програма сајма, на којем је учествовало око 50 излагача, презентовани су потенцијали РС и локалних заједница за инвестиције, пројекти грађевинских компанија те програми институција на свим нивоима који се тичу ове области. Тешић је најавио да одмах крећу са припремама другог сајма инвестиција и некретнина који ће бити одржан 4. 5. и 6. септембра 2018. године у Бањалуци.

У оквиру Првог међународног сајма некретнина и инвестиција основано је удружење „Посредници у промету некретнина“. За предсједника оснивачке Скупштине удружења изабран је Манојло Поповић из Агенције за некретнине „Сензор“. Изабран је и Управни одбор удружења од пет чланова са Предрагом Тешићем на челу.

Удружење је одмах усвојило одлуку да буде покренута иницијатива према Министарству трговине и туризма РС да се крене одмах у усвајање закона о посредовању и закупу некретнина РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана