Милићи: Отворени погони за производњу намјештаја

Срна
Милићи: Отворени погони за производњу намјештаја

Милићи - Пуштањем у рад реконструисаних и новоизграђених објеката фабрике за производњу намјештаја у сектору "Дрвопрерада", у које је уложено 1,5 милиона КМ, компанија "Боксит" из Милића обиљежила је Дан компаније и 57 година рада.

Од наведеног износа, 500.000 КМ су средства компаније, док је 1.000.0000 КМ кредит "Сбербанке", рекао је извршни директор у сектору "Дрвопрерада" Славиша Лукић на церемонији свечаног отварања, којој је присуствовао и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.


Лукић је додао да је прије двије године, у реконструисаним објектима бивше пилане "6. август", коју је "Боксит" након стечаја купио, опремио и покренуо производњу, пуштена линија за производњу масивних плоча.

"У новоизграђеним објектима које смо отворили данас, набавком 10 савремених машина и опремањем сушара и магацинских простора, жБокситж ствара предуслове за производњу робе ширег асортимана, као што су комоде, ормари, витрине и други намјештај, који су тражени на тржишту", каже Лукић.

Из сектора "Дрвопрерада" најавили су да ће радити у двије смјене, а до краја године исказаће потребу за још 50 радника.

Нове и реконструисане производне погоне у рад је свечано пустио предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић, који је рекао новинарима да улагање у нове програме представља будућност ове компаније.

"Рачунамо да ће се инвестиције, које су у првом полугодишту износиле 2.000.000 КМ, до краја године удвостручити. Оно што је веома битно, јесте да смо за ових шест мјесеци запослили 75 нових радника, а рачунамо да ћемо до краја године, кроз нове програме, запослити још 70 до 80 радника", рекао је Дукић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић навео је да је милићки "Боксит" моћна компанија, која је "мотор развоја регије".

"Много породица живи од жБокситаж и ово је само један у низу пројеката који унапређују пословање и ја сам одушевљен тиме како ова компаније послује", додао је Трнинић.

Компанија "Боксит" је на веома добар начин ријешила и проблем снабдијевања фабрике квалитетним сировинама, након што је у Милићима поново оформљено самостално Шумско газдинство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана