Куповина Електропривреде РС хрватски пуцањ у празно

М. М.
Куповина Електропривреде РС хрватски пуцањ у празно

Бањалука, Загреб - "Хрватска електропривреда" бацила је око на неколико конкурената у региону укључујући и "Електропривреду РС", али је то што се тиче Српске пуцањ у празно.

- Јасан став Министарства индустрије, енергетике и рударства РС је да се не иде у приватизацију "Електропривреде РС" - истакли су у овом ресору Владе РС која је у више наврата поновила да стратешка предузећа попут "Електропривреде" нису на продају.

У плану реструктурирања "Хрватске електропривреде" под називом "Пројекат Тесла" као потенцијалне мете за преузимање уз "Електропривреду РС" наведене су и "Електропривреда БиХ", "Електропривреда Црне Горе" и друге сличне фирме у региону. План реструктурисања "Хрватске електропривреде" требао би бити завршен до краја године, а подразумијева реорганизацију цјелокупног пословања и отпуштање 1.700 радника кроз одлазак у пријевремену пензију или уз отпремнину. Након што буде спроведена реорганизација и стабилизовано пословање, план предвиђа ширење преузимањем компанија у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана