Триван: Наш успјех је резултат пословања у читавој регији западног Балкана

ГС
Триван: Наш успјех је резултат пословања у читавој регији западног Балкана

ЈАХОРИНА - За државу Србију и Телеком Србија групу као најпрофитабилније показало се инвестирање у земље западног Балкана.

„Потврда за то је компанија м:тел, до данас највећа инострана инвестиција Србије, која својим пословним резултатима стоји раме уз раме са водећим европским телеком оператерима. Инвестирање у регион, осим што је политички разумно, и економски је исплативо“, оцјена је генералне директорке компаније м:тел Јелене Триван у оквиру панел-дискусије „Један регион, једно тржиште“ овогодишњег Јахорина економског форума на којем су говорили и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац и привредници из земаља регије.

Регионална сарадња доминантна тема другог дана Јахорина економског форума

Говорећи о позитивним примјерима регионалне интеграције, Триван је нагласила како сви привредни сектори треба да се воде примјером успјешне телекомуникационе интеграције регије, која се догодила укидањем роминга у земљама западног Балкана.

„Део сам телекомуникационе групе која послује и у Европској унији и на подручју западног Балкана. Један од разлога за успех наше групације је чињеница да послујемо на заједничком тржишту, без телекомуникационих баријера и да допиремо до корисника на тржишту до којих други не могу. Као такви смо конкурентнији и на европском тржишту, с обзиром да у њему живи и велики број наших људи који ће радије узети услуге једне такве групације и моћи без баријера да живе и раде у Европи и на западном Балкану“, рекла је Триван и нагласила да је сарадња економски императив свих земаља регије које су међусобно, уз Европску унију, главни спољнотрговински партнери.

Компанија м:тел је генерални покровитељ овогодишњег Јахорина економског форума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана