Trivan: Naš uspjeh je rezultat poslovanja u čitavoj regiji zapadnog Balkana

GS
Trivan: Naš uspjeh je rezultat poslovanja u čitavoj regiji zapadnog Balkana

JAHORINA - Za državu Srbiju i Telekom Srbija grupu kao najprofitabilnije pokazalo se investiranje u zemlje zapadnog Balkana.

„Potvrda za to je kompanija m:tel, do danas najveća inostrana investicija Srbije, koja svojim poslovnim rezultatima stoji rame uz rame sa vodećim evropskim telekom operaterima. Investiranje u region, osim što je politički razumno, i ekonomski je isplativo“, ocjena je generalne direktorke kompanije m:tel Jelene Trivan u okviru panel-diskusije „Jedan region, jedno tržište“ ovogodišnjeg Jahorina ekonomskog foruma na kojem su govorili i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i privrednici iz zemalja regije.

Regionalna saradnja dominantna tema drugog dana Jahorina ekonomskog foruma

Govoreći o pozitivnim primjerima regionalne integracije, Trivan je naglasila kako svi privredni sektori treba da se vode primjerom uspješne telekomunikacione integracije regije, koja se dogodila ukidanjem rominga u zemljama zapadnog Balkana.

„Deo sam telekomunikacione grupe koja posluje i u Evropskoj uniji i na području zapadnog Balkana. Jedan od razloga za uspeh naše grupacije je činjenica da poslujemo na zajedničkom tržištu, bez telekomunikacionih barijera i da dopiremo do korisnika na tržištu do kojih drugi ne mogu. Kao takvi smo konkurentniji i na evropskom tržištu, s obzirom da u njemu živi i veliki broj naših ljudi koji će radije uzeti usluge jedne takve grupacije i moći bez barijera da žive i rade u Evropi i na zapadnom Balkanu“, rekla je Trivan i naglasila da je saradnja ekonomski imperativ svih zemalja regije koje su međusobno, uz Evropsku uniju, glavni spoljnotrgovinski partneri.

Kompanija m:tel je generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Jahorina ekonomskog foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana