Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва: Дигиталне иновације за одрживи развој

m:tel
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва: Дигиталне иновације за одрживи развој

m:tel континуирано развија нова технолошка рјешења која ће подржати одрживи развој и допринијети стварању бољег свијета за будуће генерације

Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва, који се обиљежава сваке године 17. маја, пружа нам прилику да дубље размотримо улогу дигиталних иновација у остваривању одрживог развоја.

Као водећи телекомуникациони оператер у Босни и Херцеговини, m:tel вјерује у снагу дигиталних технологија да трансформише нашу стварност и унаприједи квалитет живота свих грађана. Дигиталне иновације не само да отварају нове пословне прилике и побољшавају ефикасност, већ имају и потенцијал да ојачају наше напоре ка одрживости и заштити животне средине.

Један од кључних аспеката дигиталних иновација јесте концепт паметних градова. Интеграција напредних технологија попут Интернета ствари (IoT), умјетне интелигенције (AI) и аналитике података омогућава стварање градова који су ефикаснији, еколошки прихватљивији и угоднији за живот. Паметни градови оптимизују употребу ресурса попут енергије и воде, смањујући трошкове и емисију штетних гасова, док истовремено побољшавају квалитет услуга за грађане.

Дигиталне иновације имају веома важну улогу и у сектору образовања. Увођење дигиталних алата у образовне процесе омогућава приступ знању и образовању без обзира на географске и социоекономске баријере. Кроз различите програме подршке образовним институцијама, праксе и стипендирања, m:tel подржава амбициозне, вриједне и талентоване студенте да остваре своје академске циљеве и развијају своје вјештине у подручјима која су кључна за будућност дигиталног друштва.

Подржавајући дигитално предузетништво и иновације кроз своје, али и пројекте других, m:tel активно доприноси развоју екосистема који потиче нове идеје и технолошке иновације. Кроз програме подршке, APP такмичење средњошколаца, едукацију и менторство, омогућавамо младим талентима да остваре своје пословне идеје и допринесу развоју дигиталне економије у Босни и Херцеговини.

Данас више него икада прије, дигиталне иновације имају кључну улогу у стварању одрживе будућности за све нас. Као телекомуникациони лидер, m:tel има додатну одговорност да континуирано развија нова технолошка рјешења која ће подржати одрживи развој наше заједнице и допринијети стварању бољег свијета за будуће генерације.

На Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва, позивамо све актере друштва да се удруже у остваривању визије дигиталне трансформације која ће донијети просперитет, инклузивност и одрживост за све.

Дигитална револуција је већ ту и сви заједно имамо прилику да обликујемо бољу будућност за све нас.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана