Имовина “Униса” на добошу крајем априла

М. Л.
Имовина “Униса” на добошу крајем априла

ДЕРВЕНТА - Прва продаја имовине некадашње Фабрике цијеви “Унис” из Дервенте заказана је за 27. април ове године, а земљиште, објекти трособан стан, пословна зграда те возила и канцеларијска опрема продају се као цјелина за 20,31 милион марака.

Наведено је то у огласу о продаји путем јавног надметања који је јуче објављен у “Гласу Српске”. Почетна цијена за понуђену имовину чини 50 одсто процијењене вриједности имовине у износу од 40,6 милиона марака.

- Право учешћа имају сва физичка и правна лица која уплате кауцију у износу од 50.000 марака, најкасније два дана прије одржавања усменог јавног надметања - наведено је у огласу и да је рок за уплату укупног износа за цијену постигнуту током надметања 30 дана од дана одржавања лицитације.

Проблеми у “Унису” трајали су годинама. Кроз план финансијског и оперативног реструктурирања Фабрике цијеви, који је усвојен 2017. године, дуговања је требало да буду измирена у наредних десет година, али га управа предузећа од почетка није поштовала па је у веома кратком року пропао. Стечај у том пропалом предузећу отворен је 17. децембра 2019. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана