Imovina “Unisa” na dobošu krajem aprila

M. L.
Imovina “Unisa” na dobošu krajem aprila

DERVENTA - Prva prodaja imovine nekadašnje Fabrike cijevi “Unis” iz Dervente zakazana je za 27. april ove godine, a zemljište, objekti trosoban stan, poslovna zgrada te vozila i kancelarijska oprema prodaju se kao cjelina za 20,31 milion maraka.

Navedeno je to u oglasu o prodaji putem javnog nadmetanja koji je juče objavljen u “Glasu Srpske”. Početna cijena za ponuđenu imovinu čini 50 odsto procijenjene vrijednosti imovine u iznosu od 40,6 miliona maraka.

- Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja uplate kauciju u iznosu od 50.000 maraka, najkasnije dva dana prije održavanja usmenog javnog nadmetanja - navedeno je u oglasu i da je rok za uplatu ukupnog iznosa za cijenu postignutu tokom nadmetanja 30 dana od dana održavanja licitacije.

Problemi u “Unisu” trajali su godinama. Kroz plan finansijskog i operativnog restrukturiranja Fabrike cijevi, koji je usvojen 2017. godine, dugovanja je trebalo da budu izmirena u narednih deset godina, ali ga uprava preduzeća od početka nije poštovala pa je u veoma kratkom roku propao. Stečaj u tom propalom preduzeću otvoren je 17. decembra 2019. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana