Гориво јефтиније до 20 фенинга

Д. О.
Гориво јефтиније до 20 фенинга

Бањалука - Цијене горива у Републици Српској од јуче су на појединим бензинским пумпама ниже и до 20 фенинга по литру.

На "Нешковић" пумпама широм РС литар дизела умјесто 1,74 марке сада кошта 1,59 КМ, док је "бензин 95" умјесто 1,79 сада 1,59 КМ, а "бензин 98" јефтинији је за три фенинга. Возачи и на "Супер-петрол" пумпама за дизел ове седмице издвајају 15 фенинга мање.

Ипак, многи власници пумпи сматрају да је нереално очекивати да ће се ове цијене задржати. Међу њима су и представници бањалучког "Крајина петрола", код којих није било кориговања цијена.

- Сви који су снизили цијене убрзо ће их морати и подићи. То су сада у ствари набавне цијене и продајом горива по њима нема никакве зараде - истиче директор "Крајина-петрола" Милован Бајић, додајући да они не намјеравају да снизе цијене.

Ни на "Нестро" пумпама није дошло до појефтињења. Тако литар дизела у Градишци код њих кошта 1,83 марке, "бензин 95" је 1,85, а "бензин 98" кошта 1,93 марке.

Секретар Групације за промет нафтом и нафтним дериватима у Привредној комори РС Зоран Берак каже да ће користи од појефтињења горива, осим становништва, имати и привреда, којој је гориво значајнија ставка у пословању.

Предсједник Покрета потрошача РС Драгутин Бошковић каже да не вјерује да ће појефтињење горива имати било каквог ефекта на цијене карата за превоз или других производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана