"Фрукта трејд" купио имовину "Униса" за 27 милиона КМ

Милијана Латиновић
"Фрукта трејд" купио имовину "Униса" за 27 милиона КМ

ДЕРВЕНТА - Компанија "Фрукта трејд" купила је имовину некадашње фабрике цијеви "Унис" за 27 милиона марака, потврдио је "Гласу Српске" власник тог трговачког ланца Душко Рељић.

- Лицитација је протекла фер и коректно. О даљим корацима одлучиваћемо у наредном периоду  - рекао је Рељић.

"Фрукта трејд" је раније куповином потраживања постао један од највећих повјерилаца у "Унису" о чему је раније писао "Глас". Рељић је тада казао да то предузеће не купује ништа а да при томе нема озбиљне намјере.

Стечајни управник "Униса" Лазо Ђурђевић рекао је "Гласу" да су се на данашњем усменом надметању за имовину "Униса" појавила четири купца и нагласио да је најповољнија понуда "Фрукта трејда".

- Они сада имају рок од 30 дана да уплате износ који су понудили. Док не буде уплаћено ништа није готово - рекао је Ђурђевић.

Он је подсјетио да је на данашњој, другој лицитацији имовина некадашњег привредног гиганта била понуђена за 13,5 милиона КМ.

Иако је протеклих дана у Дервенти боравио шеик Талиб бин Сакр ал Кашими, те је и обишао "Унис" и наводно био заинтересован за куповину имовине некадашње фабрике цијеви, Ђурђевић је рекао да се шеик данас није појавио и није дао понуду за куповину имовине "Униса".

- "Фрукта трејд“ је понудила 27,2 милиона КМ, док је на другом мјесту понуда фирме "Феромастер" у износу 27,15 милиона марака. То су два најповољнија понуђача – истакао је Ђурђевић.

Проблеми у “Унису” трајали су годинама. Кроз план финансијског и оперативног реструктурирања Фабрике цијеви, који је усвојен 2017. године, требало је да дуговања буду измирена у наредних десет година, али га управа предузећа од почетка није поштовала па је у веома кратком року пропао. Стечај у том пропалом предузећу отворен је 17. децембра 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана