Ер Србија: Број два је Владе Дивац

Б92
Ер Србија: Број два је Владе Дивац

Београд - Ер Србија је објавила да ће бивши професионални кошаркашки ас и легенда NBA лиге Владе Дивац бити слиједећи познати Србин чије име ће понијети авион из њене флоте.

Ова одлука дио је Ер Србијиног програма „Живе легенде" којим се одаје признање прослављеним Србима чија достигнућа могу да служе као инспирација и да се поистовете са новим брендом српског авиопревозника, саопштено је из те авиокомпаније.

Прослављени српски тенисер Новак Ђоковић прва је позната личност којој је припала част да као жива легенда дâ своје име авиону из флоте Ер Србије.

Владе Дивац је изабран због свог свјетског успјеха у спорту и великог хуманитарног рада.

Дане Кондић, генерални директор Ер Србије изјавио је: Владе Дивац је личност која се афирмисала у свијету спорта не само у Србији већ широм свијета. Његова изузетна спортска каријера као и његов хуманитарни рад савршено се подударају са сопственом визијом Ер Србије као будућег регионалног лидера у свијету ваздухопловства.

Заиста импресивна листа свјетлих момената у његовој каријери укључује именовање за једног од 50 најзаслужнијих људи за развој кошарке у Европи, као и чињеницу да је био први европски кошаркашки ас који је прешао у NBA лигу.

Ер Србија подсјећа да је већи дио своје каријере Дивац провео у NBA лиги играјући за ЛА Лејкерсе, Шарлот Хорнетсе и Сакраменто Кингсе. Као први играч који је, иако се родио и тренирао изван Сједињених Држава, играо у преко 1000 утакмица NBA лиге, Дивац је такође и један од само 6 играча у историји ове лиге који је освојио 13000 поена, 9000 рибаунда, 3000 асистенција и 1500 блокада. Дивац је такође ушао и у all star селекцију NBA лиге.

Од 2009. године, Дивац је Предсjедник Олимпијског комитета Србије.

Изван свијета спорта, Дивац се истакао и хуманитарним радом, формирањем 1997. године фондације Дивац Омладински Фондови, затим оснивањем 2007. године „Фондације Ана и Владе Дивац", чији је циљ прикупљање средстава за стамбено збрињавање избјеглица у Србији и унапређење положаја дјеце и младих.

Ер Србија ће објавити имена још живих легенди по којима ће назвати своје авионе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана