Директно из Гугла: Једноставни трикови за добијање посла

Aгенције
Директно из Гугла: Једноставни трикови за добијање посла

Директор људских ресурса најпожељније компаније за рад Гугл Ласло Бок сваке недјеље запосли 100 нових људи.

У интервјуу за "Њујорк тајмс" он је подјелио неке од својих метода које користи при оцјењивању кандидата и истакао шта морате урадити како бисте се допали послодавцу.

Поента је шта знате са знањем – Супер је ако имате диплому али немојте, као што многи то раде, да истичете факултет који сте завршили већ оно шта знате да урадите са стеченим знањем.

Будите истрајни – Немојте никада ићи лакшим путем, сви желе људе који су способни за изазове. Како Ласло каже, много је боље ако имате мању завршну оцјену на студијама компјутерских наука, него највећу оцјену са студија енглеског.

Будите упознати с основама - Прва ствар коју људски ресурси у компанији Гугл тестирају јесу основне конгинитивне способости учења и рјешавања нових проблема. Уколико сте способни за учење нових ствари и лако их усвајате, не морате се правити да се у све разумијете.

Креативност је ок, али није довољна - Људи су по природи креативни, али уколико спојите креативно и логично сигурно ћете се издвојити од осталих. Морате разумјети економију и психологију или статистику и физику и спојити их заједно.

Трик за "убиствени" CV - Већина људи ће написати "Писао чланке за ’Њујорк тајмс". Боље је рећи "У претходне три године написао 50 чланака у поређењу са просjечних 20 које су написали остали новинари, што је резултат мог интересовања за одређену тему"

Изговорите оно што мислите - Финални трик на интервјуу за разговор јесте да ваше мисли буду кристално јасне тако што ћете их изговорити. Већина људи не говори јасно оно што мисли и претвара се како би оставило што бољи утисак. Ако своје мисли кажете јасно послодавац ће увидjети ваш карактер, концизност, а то ће свакако учинити да се истакнете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана