Цијена горива нижа од три до пет фенинга

М. Ч.
Цијена горива нижа од три до пет фенинга

Бањалука - Цијена горива на бензинским пумпама у Српској до краја седмице требало би да буде нижа од три до пет фенинга по литру.

Замјеник предсједавајућег Групације за промет нафтом и нафтним дериватима у Привредној комори РС Саша Ћејић рекао је да је протеклих дана на појединим пумпама дошло до пада цијена, док се на осталим очекује до краја седмице.

- Нафта је појефтинила за 500 долара по тони, а и рафинерије су снизиле цијене, тако да ће до корекције доћи и у малопродаји. Дизел би требало да појефтини за три, а бензини за пет фенинга по литру - казао је Ћејић.

На бензинским пумама ипак нису са сигурношћу могли да кажу да ће цијене ићи наниже. На пумпи "Деспотовић" из Бијељине су рекли да прате стање, с обзиром на то да ни друге бензинске станице не мијењају цијене. На овој пумпи дизел тренутно кошта 1,83, а бензин 1,93 КМ по литру. У бањалучком "Крајинапетролу" су рекли да су прије неколико дана снизили цијене и да још не знају да ли ће бити нових корекција. На њиховим пумпама гориво кошта од 1,95 до 2,09 КМ по литру.

У Министарству трговине ФБиХ су рекли да би цијена дизела и лож-уља данас требало да буде нижа за пет фенинга и да ће дизел након снижења коштати двије марке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана