Алумина отвара 100 радних мјеста

К. Ћ.
Алумина отвара 100 радних мјеста

Зворник, Сребреница - Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић изјавио је јуче у Зворнику да је веома битно што је компанија "Алумина" успјела да са металуршке пређе на производњу неметалуршке глинице, што ће омогућити њен развој.

Ђокић је након разговора са руководством "Алумине" навео да је било ријечи и о новој инвестицији, која ће услиједити средином септембра, а омогућиће отварање стотињак радних мјеста.

- "Алумина" ће инвестицију реализовати у сарадњи са два инострана партнера и надам се да ће бити завршена до краја године - казао је Ђокић.

Предсједник Управног одбора "Алумине" Милорад Мотика најавио је да ће на партнерском принципу ући у посао са три нове европске фирме, чиме ће осигурати производњу за наредну годину.

Ђокић је посјетио и Рудник олова и цинка у Сасама код Сребренице и истакао да је видљив напредак у пословању и да је производња стабилна, те да рудник редовно измирује све обавезе. Предсједник Управног одбора предузећа "Грос" из Градишке, које управља рудником, Јелена Петрић казала је да имају 525 радника и да константно повећавају њихов број.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана