Малме је угостио Златана, али и он је њега

Агенције
Малме је угостио Златана, али и он је њега

Златан Ибрахимовић вратио се у Малме после 14 година, а родни град на сјајан начин дочекао је центарфора Пари Сен Жермена.

'Свеци' су без већих проблема славили на стадион 'Сведбанк' (5:0) и тако овјерили пласман у наредну фазу, а легендарни Швеђанин није се радовао послије датог гола.

Може се рећи да је права еуфорија захватила трећи највећи шведски град већ у оном тренутку када је обављен жријеб за елитно такмичење, али колика љубав и поштовање постоје између Златана и његових људи могли смо да видимо у сриједу увече.

"Вечерас сам проживио свој сан, вратио сам се тамо одакле је све почело.", рекао је Ибрахимовић послије меча.

Челници Малме су у знак добродошлице најбољем стрелцу националног тима уз помоћ пројектора исцртали велико 'З' на највећој градског грађевини, 190 метара високом Туринг Торсу, али ни Ибрахимовић није био неспреман.

Он је најприје платио 28.000 евра за пројектор и закуп градског трга, како би његови суграђани који нису успјели да дођу до карте могли да прате меч, али то није било све – пошто је поред преноса утакмице обезбједио и храну и пиће за све присутне.

"Поред свега што се догађао, успио сам да постигнем гол и побједили смо, веома сам срећан због свега. Од самог старта сам имао посебан однос са навијачима Малмеа", додао је Ибра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана