Malme je ugostio Zlatana, ali i on je njega

Agencije
Malme je ugostio Zlatana, ali i on je njega

Zlatan Ibrahimović vratio se u Malme posle 14 godina, a rodni grad na sjajan način dočekao je centarfora Pari Sen Žermena.

'Sveci' su bez većih problema slavili na stadion 'Svedbank' (5:0) i tako ovjerili plasman u narednu fazu, a legendarni Šveđanin nije se radovao poslije datog gola.

Može se reći da je prava euforija zahvatila treći najveći švedski grad već u onom trenutku kada je obavljen žrijeb za elitno takmičenje, ali kolika ljubav i poštovanje postoje između Zlatana i njegovih ljudi mogli smo da vidimo u srijedu uveče.

"Večeras sam proživio svoj san, vratio sam se tamo odakle je sve počelo.", rekao je Ibrahimović poslije meča.

Čelnici Malme su u znak dobrodošlice najboljem strelcu nacionalnog tima uz pomoć projektora iscrtali veliko 'Z' na najvećoj gradskog građevini, 190 metara visokom Turing Torsu, ali ni Ibrahimović nije bio nespreman.

On je najprije platio 28.000 evra za projektor i zakup gradskog trga, kako bi njegovi sugrađani koji nisu uspjeli da dođu do karte mogli da prate meč, ali to nije bilo sve – pošto je pored prenosa utakmice obezbjedio i hranu i piće za sve prisutne.

"Pored svega što se događao, uspio sam da postignem gol i pobjedili smo, veoma sam srećan zbog svega. Od samog starta sam imao poseban odnos sa navijačima Malmea", dodao je Ibra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana