Папири коче долазак Бомбе у Крупу

Дарко Пашагић
Папири коче долазак Бомбе у Крупу

Бањалука - Иако је папирологија највећи проблем да Камерунац Винсент Паул Нгонди Бомба постане члан Крупе, у премијерлигашу из кањона Тијесно не одустају и вјерују да ће тамнопути играч, који је до сада бранио боје Драгон де Јаундеа, ускоро стићи у Бањалуку.

Предсједник Крупе Драшко Илић вјерује да ће то бити већ до 25. јануара и да би се онда овај 20-годишњак, који игра на позицији задњег везног, прикључио припремама у Умагу.

- Послали смо позивно писмо и сада би требало да у Амбасади БиХ у Каиру буде одобрена виза за његов долазак, те да дође и потпише уговор. Можда и највећи проблем је што БиХ нема амбасаду у Камеруну, већ Бомба мора ићи у Каиро да би добио визу. Очекујем да ће све бити у најбољем реду и да ће овај Камерунац, када дође, са нама потписати двогодишњи уговор. Ријеч је о квалитетном фудбалеру, који је већ имао неколико наступа за младу репрезентацију Камеруна – нагласио је предсједник Крупе Драшко Илић.

Одласком Ирфана Јашаревића у шведски Далкурд Крупа је добро напунила клупску касу, али први човјек клуба сматра да је то само почетак.

- Веома брзо требало би да буду реализована још два трансфера, Елвира Кољића и Александра Вукотића. Понуда је много, још их важемо, али је готово сигурно да ће и они напустити Крупу, али и да ће висина њихових трансфера бити знатно већа него што смо добили за Јашаревића. Оно што сада могу да кажем је да Кољића желе у Турској, Саудијској Арабији, Пољској и Француској, а Вукотића у Хрватској, Србији, Холандији и Белгији. Оно што је сигурно, нећемо тако лако одустати од наших услова, који укључују и дио од наредних трансфера поменутих фудбалера - додао је Илић.

Досадашњи везни фудбалер Крупе Зоран Милутиновић отпутовао је јуче у ирански град Рашт, гдје би  наредних дана требало да потпише уговор са Сепидрод Рашт спорт клубом. Ријеч је премијерлигашу, који је на крају прошле сезоне постао члан иранске елите и послије 19. кола налази се на претпосљедњем, 15. мјесту и грчевито се бори за опстанак.

- То је искусан играч, који нас је добрим играма и понашањем задужио за ових 18 мјесеци колико је провео у Крупи и нећемо му правити никакве проблеме у реализацији трансфера, иако му уговор истиче тек на љето - нагласио је Илић.

Галешића још чекају

О евентуалном доласку доскорашњег првотимца Борца Горана Галешића у Крупу нема ништа ново.

- Наравно да бисмо вољели да наш члан постане тако квалитетан играч, али њему је првенствена жеља одлазак у иностранство, а не смијемо заборавити да има понуде и Слободе и Челика. Видјећемо, у наредним данима - изјавио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана