Papiri koče dolazak Bombe u Krupu

Darko Pašagić
Papiri koče dolazak Bombe u Krupu

Banjaluka - Iako je papirologija najveći problem da Kamerunac Vinsent Paul Ngondi Bomba postane član Krupe, u premijerligašu iz kanjona Tijesno ne odustaju i vjeruju da će tamnoputi igrač, koji je do sada branio boje Dragon de Jaundea, uskoro stići u Banjaluku.

Predsjednik Krupe Draško Ilić vjeruje da će to biti već do 25. januara i da bi se onda ovaj 20-godišnjak, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, priključio pripremama u Umagu.

- Poslali smo pozivno pismo i sada bi trebalo da u Ambasadi BiH u Kairu bude odobrena viza za njegov dolazak, te da dođe i potpiše ugovor. Možda i najveći problem je što BiH nema ambasadu u Kamerunu, već Bomba mora ići u Kairo da bi dobio vizu. Očekujem da će sve biti u najboljem redu i da će ovaj Kamerunac, kada dođe, sa nama potpisati dvogodišnji ugovor. Riječ je o kvalitetnom fudbaleru, koji je već imao nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju Kameruna – naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Odlaskom Irfana Jašarevića u švedski Dalkurd Krupa je dobro napunila klupsku kasu, ali prvi čovjek kluba smatra da je to samo početak.

- Veoma brzo trebalo bi da budu realizovana još dva transfera, Elvira Koljića i Aleksandra Vukotića. Ponuda je mnogo, još ih važemo, ali je gotovo sigurno da će i oni napustiti Krupu, ali i da će visina njihovih transfera biti znatno veća nego što smo dobili za Jašarevića. Ono što sada mogu da kažem je da Koljića žele u Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Poljskoj i Francuskoj, a Vukotića u Hrvatskoj, Srbiji, Holandiji i Belgiji. Ono što je sigurno, nećemo tako lako odustati od naših uslova, koji uključuju i dio od narednih transfera pomenutih fudbalera - dodao je Ilić.

Dosadašnji vezni fudbaler Krupe Zoran Milutinović otputovao je juče u iranski grad Rašt, gdje bi  narednih dana trebalo da potpiše ugovor sa Sepidrod Rašt sport klubom. Riječ je premijerligašu, koji je na kraju prošle sezone postao član iranske elite i poslije 19. kola nalazi se na pretposljednjem, 15. mjestu i grčevito se bori za opstanak.

- To je iskusan igrač, koji nas je dobrim igrama i ponašanjem zadužio za ovih 18 mjeseci koliko je proveo u Krupi i nećemo mu praviti nikakve probleme u realizaciji transfera, iako mu ugovor ističe tek na ljeto - naglasio je Ilić.

Galešića još čekaju

O eventualnom dolasku doskorašnjeg prvotimca Borca Gorana Galešića u Krupu nema ništa novo.

- Naravno da bismo voljeli da naš član postane tako kvalitetan igrač, ali njemu je prvenstvena želja odlazak u inostranstvo, a ne smijemo zaboraviti da ima ponude i Slobode i Čelika. Vidjećemo, u narednim danima - izjavio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana