Крај црне серије Игокее

Милан Зубовић
Крај црне серије Игокее

Лакташи - Побједом над Крком у четвртом колу Јадранске лиге кошаркаши Игокее прекинули су низ од три везана пораза на старту.

Александровчани су славили са 66:53 и прекинули серију од три везана успјеха словеначке екипе у досадашњем дијелу такмичења. Као пресудна показала се трећа четвртина коју су домаћини одлично одиграли дозволивши гостима да им убаце само седам поена и серијом 9:0 пред крај треће четвртине дошли до предности од десет поена (51:41). Крка се није предавала, али није имала снаге да направи преокрет па је на крају морала да честита противнику. Домаћи тим у овом сусрету није предводио тренер Влада Јовановић, који се због породичних обавеза налази у Београду, па је диригентску палицу држао његов помоћник Милутин Латинчић.

- Били смо дотјерани до провалије и ситуације "или си пуковник или покојник". Били смо ово прво. Ова побједа је реакција на рад уложен у протеклом периоду и енергију коју је екипа унијела од првог дана припрема, што се морало наплатити. Одлично тренирамо од самог почетка и срећа нас до сада није служила. Ипак, екипе које добро раде срећу заслуже и сад смо је заслужили приступом овом мечу. Радили смо и на шуту и било је питање момента када ћемо преломити и слободније одиграти. Сада је Џонс био тај који је погодио неке лопте, преузео одговорност и повукао друге. Ипак, никога не треба истицати и побједа је тимска - изјавио је Латинчић.

Предстојеће сусрете са Цедевитом и Партизаном он је окарактерисао као најлакше.

- Тренер Јовановић ће стићи кад буде могао. У сталном смо контакту и он у овом тренутку има много важнијих ствари од кошарке. Што се тиче идућа два гостовања, то неће бити тешке утакмице. Против Цедевите је најлакше играти јер играте против евролигаша на њиховом терену и бићемо растерећени. Послије овога можемо одиграти још боље и радићемо на томе да поправимо проценте шута, као и скок игру. У наредне двије утакмице немамо шта да изгубимо и можемо само да добијемо - рекао је Латинчић.

МЗТ је побиједио Солнок са 74:58, док су синоћ играли: Олимпија - Партизан, Левски - Будућност, Цедевита - Металац, Црвена звезда - Мега Визура. Вечерас се састају Цибона и Задар (20.30).

Парови

У петом колу састају се, субота: Солнок - Левски Софија (17), Крка - МЗТ (19), Мега Визура - Олимпија (21), Будућност - Цибона (21). Недјеља: Задар - Црвена звезда (19), Партизан - Металац (21). Понедјељак: Цедевита - Игокеа (20.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана