Kraj crne serije Igokee

Milan Zubović
Kraj crne serije Igokee

Laktaši - Pobjedom nad Krkom u četvrtom kolu Jadranske lige košarkaši Igokee prekinuli su niz od tri vezana poraza na startu.

Aleksandrovčani su slavili sa 66:53 i prekinuli seriju od tri vezana uspjeha slovenačke ekipe u dosadašnjem dijelu takmičenja. Kao presudna pokazala se treća četvrtina koju su domaćini odlično odigrali dozvolivši gostima da im ubace samo sedam poena i serijom 9:0 pred kraj treće četvrtine došli do prednosti od deset poena (51:41). Krka se nije predavala, ali nije imala snage da napravi preokret pa je na kraju morala da čestita protivniku. Domaći tim u ovom susretu nije predvodio trener Vlada Jovanović, koji se zbog porodičnih obaveza nalazi u Beogradu, pa je dirigentsku palicu držao njegov pomoćnik Milutin Latinčić.

- Bili smo dotjerani do provalije i situacije "ili si pukovnik ili pokojnik". Bili smo ovo prvo. Ova pobjeda je reakcija na rad uložen u proteklom periodu i energiju koju je ekipa unijela od prvog dana priprema, što se moralo naplatiti. Odlično treniramo od samog početka i sreća nas do sada nije služila. Ipak, ekipe koje dobro rade sreću zasluže i sad smo je zaslužili pristupom ovom meču. Radili smo i na šutu i bilo je pitanje momenta kada ćemo prelomiti i slobodnije odigrati. Sada je Džons bio taj koji je pogodio neke lopte, preuzeo odgovornost i povukao druge. Ipak, nikoga ne treba isticati i pobjeda je timska - izjavio je Latinčić.

Predstojeće susrete sa Cedevitom i Partizanom on je okarakterisao kao najlakše.

- Trener Jovanović će stići kad bude mogao. U stalnom smo kontaktu i on u ovom trenutku ima mnogo važnijih stvari od košarke. Što se tiče iduća dva gostovanja, to neće biti teške utakmice. Protiv Cedevite je najlakše igrati jer igrate protiv evroligaša na njihovom terenu i bićemo rasterećeni. Poslije ovoga možemo odigrati još bolje i radićemo na tome da popravimo procente šuta, kao i skok igru. U naredne dvije utakmice nemamo šta da izgubimo i možemo samo da dobijemo - rekao je Latinčić.

MZT je pobijedio Solnok sa 74:58, dok su sinoć igrali: Olimpija - Partizan, Levski - Budućnost, Cedevita - Metalac, Crvena zvezda - Mega Vizura. Večeras se sastaju Cibona i Zadar (20.30).

Parovi

U petom kolu sastaju se, subota: Solnok - Levski Sofija (17), Krka - MZT (19), Mega Vizura - Olimpija (21), Budućnost - Cibona (21). Nedjelja: Zadar - Crvena zvezda (19), Partizan - Metalac (21). Ponedjeljak: Cedevita - Igokea (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana