Борис Станишић, предсједник Звијезде 09: Не могу да замислим да се вратимо у Прву лигу

Дарко Пашагић
Борис Станишић, предсједник Звијезде 09: Не могу да замислим да се вратимо у Прву лигу

Бијељина - Предсједник и власник Звијезде 09 Борис Станишић не може ни да замисли да се његов тим врати у Прву лигу Републике Српске и убијеђен је да ће и поред силних проблема тим из Етно-села Станишићи и наредне сезоне бити премијерлигаш.

До прије два кола Звијезда је била чврсто прикована за дно премијерлигашке табеле, а послије двије везане побједе, прве у елити "фењер" су препустили ГОШК-у и са далеко више самопоуздања улазе у наставак сезоне.

- Искрен да будем, пред почетак сезоне нисам вјеровао да је разлика у квалитету између два ранга такмичења толика, али нажалост процјена је била погрешна и нисмо баш најбоље стартовали. Уз све то, било је и неких околности које се нису баш односиле на фудбал и све је то кулминирало са лошим стартом - истакао је Станишић.

Чинило се да је послије осмог кола ситуација безизлазна, поготово када је први човјек овог клуба јавно оптужио двојицу фудбалера Немању Вејновића и Ибрахима Шкахића да су уплетени у намјештање резултата њиховог тима.

- Највећа грешка ми је што нисам човјек фудбала и што ми је када сам то гледао са стране све изгледало нормално. Али није било тако. Послије разговора са тренерима и са чврстим доказима сам отишао у полицију, упознао са чињеницама надлежне и клупко је почело да се размотава. Да сам био у праву свједочи и кривична пријава поднесена против Вејновића. И даље сам сигуран да је и Шкахић у то умијешан, али је био мудрији од свог друга и у његовом телефону нису нађене сумњиве поруке. Грешку ове врсте сигурно нећу поновити у будућности. Бићу далеко опрезнији, а било какву сумњиву радњу опет бих пријавио - јасан је Станишић.

Сва дешавања у вези са кладионичарском афером узроковала су и одлазак тренера Милана Ђуричића, који је поднио оставку, а на његово мјесто именован је Дарко Несторовић.

- Доласком Несторовића резултати су постали бољи. Ето успјели смо у посљедњих шест кола да освојимо осам бодова и више нисмо на дну. Убијеђен сам да ћемо ускоро направити и помак више - изјавио је први човјек Звијезде 09.

У марту 2017. године Станишић је на лицитацији купио Градски стадион у Угљевику за 803.000 марака и од ове сезоне Звијезда 09 на њему игра првенствене утакмице.

- За ових годину и по урадили смо много. Стадион је био поприлично руиниран, али успјели смо да уредимо 1.500 квадратних метара корисног простора, а сређене су и трибине. Сада нам је највећи проблем трава и највјероватније ћемо на прољеће да је изнова бусенујемо. Планирамо и да завршимо рефлекторе, јер ће они бити обавезни од сезоне 2019/20. за све премијерлигаше. Већ смо поставили стубове, завршили инсталације и трафо-станицу, остало је да још од ФС БиХ добијем сијалице и сигуран сам ћемо тада имати један од најрепрезентативнијих стадиона у овом региону - рекао је Станишић, који је додао да је будућност фудбала у младима и да је поносан на Академију "Саво Милошевић", која се налази у спортском комплексу Етно села Станишићи.

Несторовић

Тренер екипе Дарко Несторовић везао је двије побједе у посљедња два кола, а до сада је екипу водио на шест мечева.

- Пуно нам значе ове двије побједе, јер смо њима скинули тешко бреме и надам се да ћемо у овом темпу наставити даље. Пауза од 15 дана добро нам је дошла и током ње смо одрадили оно што смо требали што је подигло екипу из мање летаргије. Направили смо помак на табели па очекујем да ћемо још напредовати - рекао је Несторовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана