Boris Stanišić, predsjednik Zvijezde 09: Ne mogu da zamislim da se vratimo u Prvu ligu

Darko Pašagić
Boris Stanišić, predsjednik Zvijezde 09: Ne mogu da zamislim da se vratimo u Prvu ligu

Bijeljina - Predsjednik i vlasnik Zvijezde 09 Boris Stanišić ne može ni da zamisli da se njegov tim vrati u Prvu ligu Republike Srpske i ubijeđen je da će i pored silnih problema tim iz Etno-sela Stanišići i naredne sezone biti premijerligaš.

Do prije dva kola Zvijezda je bila čvrsto prikovana za dno premijerligaške tabele, a poslije dvije vezane pobjede, prve u eliti "fenjer" su prepustili GOŠK-u i sa daleko više samopouzdanja ulaze u nastavak sezone.

- Iskren da budem, pred početak sezone nisam vjerovao da je razlika u kvalitetu između dva ranga takmičenja tolika, ali nažalost procjena je bila pogrešna i nismo baš najbolje startovali. Uz sve to, bilo je i nekih okolnosti koje se nisu baš odnosile na fudbal i sve je to kulminiralo sa lošim startom - istakao je Stanišić.

Činilo se da je poslije osmog kola situacija bezizlazna, pogotovo kada je prvi čovjek ovog kluba javno optužio dvojicu fudbalera Nemanju Vejnovića i Ibrahima Škahića da su upleteni u namještanje rezultata njihovog tima.

- Najveća greška mi je što nisam čovjek fudbala i što mi je kada sam to gledao sa strane sve izgledalo normalno. Ali nije bilo tako. Poslije razgovora sa trenerima i sa čvrstim dokazima sam otišao u policiju, upoznao sa činjenicama nadležne i klupko je počelo da se razmotava. Da sam bio u pravu svjedoči i krivična prijava podnesena protiv Vejnovića. I dalje sam siguran da je i Škahić u to umiješan, ali je bio mudriji od svog druga i u njegovom telefonu nisu nađene sumnjive poruke. Grešku ove vrste sigurno neću ponoviti u budućnosti. Biću daleko oprezniji, a bilo kakvu sumnjivu radnju opet bih prijavio - jasan je Stanišić.

Sva dešavanja u vezi sa kladioničarskom aferom uzrokovala su i odlazak trenera Milana Đuričića, koji je podnio ostavku, a na njegovo mjesto imenovan je Darko Nestorović.

- Dolaskom Nestorovića rezultati su postali bolji. Eto uspjeli smo u posljednjih šest kola da osvojimo osam bodova i više nismo na dnu. Ubijeđen sam da ćemo uskoro napraviti i pomak više - izjavio je prvi čovjek Zvijezde 09.

U martu 2017. godine Stanišić je na licitaciji kupio Gradski stadion u Ugljeviku za 803.000 maraka i od ove sezone Zvijezda 09 na njemu igra prvenstvene utakmice.

- Za ovih godinu i po uradili smo mnogo. Stadion je bio poprilično ruiniran, ali uspjeli smo da uredimo 1.500 kvadratnih metara korisnog prostora, a sređene su i tribine. Sada nam je najveći problem trava i najvjerovatnije ćemo na proljeće da je iznova busenujemo. Planiramo i da završimo reflektore, jer će oni biti obavezni od sezone 2019/20. za sve premijerligaše. Već smo postavili stubove, završili instalacije i trafo-stanicu, ostalo je da još od FS BiH dobijem sijalice i siguran sam ćemo tada imati jedan od najreprezentativnijih stadiona u ovom regionu - rekao je Stanišić, koji je dodao da je budućnost fudbala u mladima i da je ponosan na Akademiju "Savo Milošević", koja se nalazi u sportskom kompleksu Etno sela Stanišići.

Nestorović

Trener ekipe Darko Nestorović vezao je dvije pobjede u posljednja dva kola, a do sada je ekipu vodio na šest mečeva.

- Puno nam znače ove dvije pobjede, jer smo njima skinuli teško breme i nadam se da ćemo u ovom tempu nastaviti dalje. Pauza od 15 dana dobro nam je došla i tokom nje smo odradili ono što smo trebali što je podiglo ekipu iz manje letargije. Napravili smo pomak na tabeli pa očekujem da ćemo još napredovati - rekao je Nestorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana