Аустријанци падају у гротлу Борика

Дарко Пашагић
Аустријанци падају у гротлу Борика

Бањалука - Дошло је вријеме да коначно наплатимо вишегодишњи труд. Пред нама је већ на почетку сезоне највећи испит у њој и надам се ћемо га успјешно апсолвирати.

Истакао је ово средњи бек Рукометног клуба Борац м:тел Стефан Јанковић пред квалификациони турнир Лиге шампиона, који ће у суботу и недјељу бити игран у спортској дворани "Борик".

На њему наступају четири првака, а мјеста у Лиги шампиона има само за побједника и сви у редовима Бањалучана надају се да ће то бити управо они. Прва препрека на том путу им је аустријски Алпла Хард са којим ће снаге одмјерити у суботу од 20 часова.

- Свјесни смо да нам неће бити нимало лако, али очекујем да ћемо уз помоћ публике прво у суботу савладати Алпла Хард, а потом у недјељу славити и у великом финалу - истакао је Јанковић.

Он је рекао да је цијела екипа као запета пушка и да једва чека почетак окршаја.

- Пред нама је исцрпљујућа битка у којој једноставно немамо право на грешку. Наша једина предност у овом мечу може да буде публика и сигуран сам да ће препун "Борик" бити уз нас. А ми ћемо покушати са двије побједе да им вратимо за указано повјерење и остваримо пласман у Лигу шампиона о коме генерације и генерације играча нашег клуба маштају - додао је Јанковић.

Кормилар "црвено-плавих" Игор Рађеновић је још једном поновио да се овакве утакмице не играју због новца, већ да би се пласманом међу најбоље европске екипе наплатио сав труд уложен у претходним сезонама.

- За овакве утакмице се једноставно живи и вјерујем да ћемо и у суботу и у недјељу бити они прави. Мада о недјељи још не желим да размишљам. То ће бити тек када прескочимо Аустријанце, против којих морамо бити максимално концентрисани свих 60 минута. Веома су искусна екипа, која у сваком тренутку зна шта хоће. Безброј пута су се враћали из минуса од шест, седам голова, што показује карактер и германску упорност. Шансе за пролаз у финале су подједнаке, а мала превага на нашој страни могли би да буду навијачи - рекао је Рађеновић.

Вољом жријеба ове двије екипе играле су и прије двије године у истој групи квалификационог турнира за Лигу шампиона који је одржан у Новом Саду. Тада су у мечу за треће мјесто славили играчи Алпла Харда са 25:17.

- Тада сам још био играч, али ова два турнира се не могу поредити. Тада смо били, практично, у расулу, отишли смо на турнир без припрема. Сада је сасвим друга прича. Припреме су одрађене квалитетно, иза нас стоји управа, играчки смо се појачали и још играмо пред својом публиком. Имамо велику шансу, надам се да ћемо је искористити.

Директор Бањалучана Владимир Бранковић је потврдио да је све спремно за дводневни спектакл у "Борику", али и да продаја карата иде одлично.

- За оба дана турнира продато је више од по 1.000 улазница, што гарантује сјајну атмосферу у бањалучком "храму спорта". Вјерујем да ће велики број љубитеља рукомета и навијача нашег клуба тек у суботу одлучити да иде на меч и сигуран сам да ће "Борик" бити претијесан да прими све оне који ће имати прилику да прате наш историјски пласман у Лигу шампиона. Једноставно, вјерујем да ће се све коцкице посложити и да ћемо се у недјељу, негдје око 21.30 часова сви заједно радовати - истакао је Бранковић.

Смјештај

Све гостујуће екипе смјештене су у Бањалуци. Норвежани се налазе у хотелу "Босна", а Аустријанци и Холанђани у хотелу "Јелена". Смјештај за службена лица резервисан је у хотелу "Талија".

Распоред

субота

полуфинале, 17.30 часова

Елверум - Лимбург Лајонс

полуфинале, 20 часова

Алпла Хард - Борац м:тел

 

недјеља

меч за треће мјесто, 17.30 часова

финале, 20 часова

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана