Austrijanci padaju u grotlu Borika

Darko Pašagić
Austrijanci padaju u grotlu Borika

Banjaluka - Došlo je vrijeme da konačno naplatimo višegodišnji trud. Pred nama je već na početku sezone najveći ispit u njoj i nadam se ćemo ga uspješno apsolvirati.

Istakao je ovo srednji bek Rukometnog kluba Borac m:tel Stefan Janković pred kvalifikacioni turnir Lige šampiona, koji će u subotu i nedjelju biti igran u sportskoj dvorani "Borik".

Na njemu nastupaju četiri prvaka, a mjesta u Ligi šampiona ima samo za pobjednika i svi u redovima Banjalučana nadaju se da će to biti upravo oni. Prva prepreka na tom putu im je austrijski Alpla Hard sa kojim će snage odmjeriti u subotu od 20 časova.

- Svjesni smo da nam neće biti nimalo lako, ali očekujem da ćemo uz pomoć publike prvo u subotu savladati Alpla Hard, a potom u nedjelju slaviti i u velikom finalu - istakao je Janković.

On je rekao da je cijela ekipa kao zapeta puška i da jedva čeka početak okršaja.

- Pred nama je iscrpljujuća bitka u kojoj jednostavno nemamo pravo na grešku. Naša jedina prednost u ovom meču može da bude publika i siguran sam da će prepun "Borik" biti uz nas. A mi ćemo pokušati sa dvije pobjede da im vratimo za ukazano povjerenje i ostvarimo plasman u Ligu šampiona o kome generacije i generacije igrača našeg kluba maštaju - dodao je Janković.

Kormilar "crveno-plavih" Igor Rađenović je još jednom ponovio da se ovakve utakmice ne igraju zbog novca, već da bi se plasmanom među najbolje evropske ekipe naplatio sav trud uložen u prethodnim sezonama.

- Za ovakve utakmice se jednostavno živi i vjerujem da ćemo i u subotu i u nedjelju biti oni pravi. Mada o nedjelji još ne želim da razmišljam. To će biti tek kada preskočimo Austrijance, protiv kojih moramo biti maksimalno koncentrisani svih 60 minuta. Veoma su iskusna ekipa, koja u svakom trenutku zna šta hoće. Bezbroj puta su se vraćali iz minusa od šest, sedam golova, što pokazuje karakter i germansku upornost. Šanse za prolaz u finale su podjednake, a mala prevaga na našoj strani mogli bi da budu navijači - rekao je Rađenović.

Voljom žrijeba ove dvije ekipe igrale su i prije dvije godine u istoj grupi kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona koji je održan u Novom Sadu. Tada su u meču za treće mjesto slavili igrači Alpla Harda sa 25:17.

- Tada sam još bio igrač, ali ova dva turnira se ne mogu porediti. Tada smo bili, praktično, u rasulu, otišli smo na turnir bez priprema. Sada je sasvim druga priča. Pripreme su odrađene kvalitetno, iza nas stoji uprava, igrački smo se pojačali i još igramo pred svojom publikom. Imamo veliku šansu, nadam se da ćemo je iskoristiti.

Direktor Banjalučana Vladimir Branković je potvrdio da je sve spremno za dvodnevni spektakl u "Boriku", ali i da prodaja karata ide odlično.

- Za oba dana turnira prodato je više od po 1.000 ulaznica, što garantuje sjajnu atmosferu u banjalučkom "hramu sporta". Vjerujem da će veliki broj ljubitelja rukometa i navijača našeg kluba tek u subotu odlučiti da ide na meč i siguran sam da će "Borik" biti pretijesan da primi sve one koji će imati priliku da prate naš istorijski plasman u Ligu šampiona. Jednostavno, vjerujem da će se sve kockice posložiti i da ćemo se u nedjelju, negdje oko 21.30 časova svi zajedno radovati - istakao je Branković.

Smještaj

Sve gostujuće ekipe smještene su u Banjaluci. Norvežani se nalaze u hotelu "Bosna", a Austrijanci i Holanđani u hotelu "Jelena". Smještaj za službena lica rezervisan je u hotelu "Talija".

Raspored

subota

polufinale, 17.30 časova

Elverum - Limburg Lajons

polufinale, 20 časova

Alpla Hard - Borac m:tel

 

nedjelja

meč za treće mjesto, 17.30 časova

finale, 20 časova

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana