Након 25 година Звезда у 1/16ф Лиге Европа

Б92
Након 25 година Звезда у 1/16ф Лиге Европа

Неоград - Фудбалери Црвене звезде пласирали су у нокаут фазу Лиге Европе, пошто су у посљедњем колу групе Х побједили Келн са 1:0.

Клуб из „Љутице Богдана“ послије 25 година поста успио је да се пласира у плеј-оф европског фудбалског такмичења.

Изабраници Владана Милојевића добро су кренули меч, међутим ништа лошији нису били ни гости из Њемачке.

Прву прилику имали су играчи Келна и то у 13. минуту. Соренсен је шутирао главом, али лопта није била упућена јако према голу, па је Борјан то лако одбранио.

Само минут касније и Јојић је имао прилику, али је његов шут такође завршио у наручју Милана Борјана. Како Келн није искористио двије солидне прилике, услиједила је казна на другој страни.

Крстичић је сјајно центрирао са лијеве стране, а Срнић прецизним ударцем лијевом ногом савладао Хорна.

Послије само пет минута од датог гола, црвено-бијели су имали нову шансу. Боаћи је био усмаљен у нападу, али је успио да дода лопту до Канге. Везни играч Звезде шутирао је из прве, али је његов покушај завршио у рукавицама голмана.

До полувремена Келн је претио преко Милоша Јојића. Бивши играч Партизана шутирао је веома добро, али је лопта погодила спољну страну гола. Са резултатом 1:0 отишло се на паузу, 1:0.

У наставку меча Звезда је умртвила темпо игре, што се испоставило као прави потез. Келн није имао озбиљну прилику у другом полувремену, па је тако Звезда заслужено побједила.

Клуб из „Љутице Богдана“ постао је први клуб у историји који је успио да из првог кола квалификација за Лигу Европа, прође у нокаут фазу другог по рангу европског такмичења.

Умро навијач Звезде, више особа повређено у тучама

Једна особа је преминула од срчаних тегоба током фудбалске утакмице Црвене звезде и Келна, док је више навијача оба клуба повређено у тучама.

Власник клинике Анлаве примаријус доктор Слободан Ивановић је агенцији Бета рекао да је једном човјеку позлило током утакмице, али да је он након покушаја реанимације преминуо.

„Покушали смо реанимацију, интубирали, дали адреналин, и року од три до четири минута пребацили га у Ургентни центар. Након реанимације констатована је смрт“, рекао је Ивановић.

Љекарима је речено да је човјек имао срчане тегобе током дана и прије почетка утакмице, додао је он.

Ивановић је навео да је у тучама повређено неколико њемачких навијача, а повредјених је било и медју Звездиним навијачима, а сви су они медицински збринути.

Према његовим речима медју навијачима је било тешко алкохолисаних и они су пребачени на одјељење токсиколигије Војномедицинске академије.

Неки од навијача пребачени су у полицијске станице Вождовац и Врачар, рекао је Ивановић.

За утакмицу између Звезде и Келна, било је ангажовано је 20 љекара и техничара клинике Анлаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана