Nakon 25 godina Zvezda u 1/16f Lige Evropa

B92
Nakon 25 godina Zvezda u 1/16f Lige Evropa

Neograd - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su u nokaut fazu Lige Evrope, pošto su u posljednjem kolu grupe H pobjedili Keln sa 1:0.

Klub iz „Ljutice Bogdana“ poslije 25 godina posta uspio je da se plasira u plej-of evropskog fudbalskog takmičenja.

Izabranici Vladana Milojevića dobro su krenuli meč, međutim ništa lošiji nisu bili ni gosti iz Njemačke.

Prvu priliku imali su igrači Kelna i to u 13. minutu. Sorensen je šutirao glavom, ali lopta nije bila upućena jako prema golu, pa je Borjan to lako odbranio.

Samo minut kasnije i Jojić je imao priliku, ali je njegov šut takođe završio u naručju Milana Borjana. Kako Keln nije iskoristio dvije solidne prilike, uslijedila je kazna na drugoj strani.

Krstičić je sjajno centrirao sa lijeve strane, a Srnić preciznim udarcem lijevom nogom savladao Horna.

Poslije samo pet minuta od datog gola, crveno-bijeli su imali novu šansu. Boaći je bio usmaljen u napadu, ali je uspio da doda loptu do Kange. Vezni igrač Zvezde šutirao je iz prve, ali je njegov pokušaj završio u rukavicama golmana.

Do poluvremena Keln je pretio preko Miloša Jojića. Bivši igrač Partizana šutirao je veoma dobro, ali je lopta pogodila spoljnu stranu gola. Sa rezultatom 1:0 otišlo se na pauzu, 1:0.

U nastavku meča Zvezda je umrtvila tempo igre, što se ispostavilo kao pravi potez. Keln nije imao ozbiljnu priliku u drugom poluvremenu, pa je tako Zvezda zasluženo pobjedila.

Klub iz „Ljutice Bogdana“ postao je prvi klub u istoriji koji je uspio da iz prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, prođe u nokaut fazu drugog po rangu evropskog takmičenja.

Umro navijač Zvezde, više osoba povređeno u tučama

Jedna osoba je preminula od srčanih tegoba tokom fudbalske utakmice Crvene zvezde i Kelna, dok je više navijača oba kluba povređeno u tučama.

Vlasnik klinike Anlave primarijus doktor Slobodan Ivanović je agenciji Beta rekao da je jednom čovjeku pozlilo tokom utakmice, ali da je on nakon pokušaja reanimacije preminuo.

„Pokušali smo reanimaciju, intubirali, dali adrenalin, i roku od tri do četiri minuta prebacili ga u Urgentni centar. Nakon reanimacije konstatovana je smrt“, rekao je Ivanović.

Ljekarima je rečeno da je čovjek imao srčane tegobe tokom dana i prije početka utakmice, dodao je on.

Ivanović je naveo da je u tučama povređeno nekoliko njemačkih navijača, a povredjenih je bilo i medju Zvezdinim navijačima, a svi su oni medicinski zbrinuti.

Prema njegovim rečima medju navijačima je bilo teško alkoholisanih i oni su prebačeni na odjeljenje toksikoligije Vojnomedicinske akademije.

Neki od navijača prebačeni su u policijske stanice Voždovac i Vračar, rekao je Ivanović.

Za utakmicu između Zvezde i Kelna, bilo je angažovano je 20 ljekara i tehničara klinike Anlave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana