PREDSTALjAMO: Darko Savić, kandidat Kajakaškog saveza RS: Sve podređeno plasmanu na OI

Milan Zubović
PREDSTALjAMO: Darko Savić, kandidat Kajakaškog saveza RS: Sve podređeno plasmanu na OI

Banjaluka - Za Darka Savića slobodno se može reći da je veteran među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske pošto se prvi put pojavio još 2010. godine.

Tada je zauzeo sedmo mjesto i pokazao da je pred njim velika karijera, a potom se na listi besmrtnih našao još pet puta. Treće mjesto zauzeo je 2012. i 2016, osmo 2013, peto 2015. dok je prošle godine bio četvrti.

- Kada pogledam nekoliko godina unazad jasno je da sa "Glasom" imam posebnu vezu. Naša saradnja uvijek je bila na visokom nivou i priznanja koja sam do sada dobijao na Izboru deset najboljih sportista najbolje pokazuju koliko sam bio dobar te godine odnosno koliko moram dodatno trenirati da budem još bolji. I poslije mnogo godina sama nominacija me raduje jer je stvar prestiža tako da sam već sada ponosan - rekao je Savić.

I ove godine bio ostvario je vrhunske rezultate među kojima se ističe 12. mjesto na Mediteranskim igrama u Taragoni, pobjednik ECA kupa za seniore, treće mjesto na na Top ten race u Kini, prvo mjesto u spustu na ICF trci u Sloveniji, prvak BiH u slalomu, 12. mjesto na u timskoj trci spusta na ICF Svjetskom prvenstvu...

- Izuzetno sam zadovoljan godinom iza sebe tokom koje je bilo sjajnih trka na mirnim, ali i divljim vodama. Srećan sam što sam ponovo prvak Evrokupa i što sam prvi kajakaš iz BiH koji je nastupio na Mediteranskim igrama - izjavio je Savić.

Iako je ljetnji dio sezone iza njega on se ne odmara ni tokom zime

- Već su krenule pripreme za sljedeću sezonu gdje me očekuje mnogo jačih trka dok imam mnogo viših ciljeva. Sljedeće godine očekuje me prva kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Tokiju. Sva moja pažnja podređena je tome i jedini cilj mi je da ostvarim normu za Olimpijske igre što bi bio vrhunac moje dosadašnje karijere - izjavio je Savić.

Kina

I ove godine Savić je jedan dio priprema odradio u Kini sa još nekoliko kajakaša iz cijelog svijeta što mu je donijelo novo iskustvo i napredak.

- Kina je po mnogo čemu specifična zemlja, tako i po kajakašima gdje to nije na vrhunskom evropskom nivou, ali mnogo napreduju. Sam odlazak tako mnogo mi je koristio jer se svaki dan od drugih kolega moglo mnogo toga naučiti - rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana