IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Đorđe Ćelić, kandidat Rukometnog saveza RS: Želim povratak u SEHA ligu

Ivan Dragičević
IZBOR DESET NAJBOLjIH SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE – PREDSTAVLjAMO: Đorđe Ćelić, kandidat Rukometnog saveza RS: Želim povratak u SEHA ligu

Banjaluka - Kapiten aktuelnog šampiona BiH Borac m:tela Đorđe Ćelić prvi put se našao u konkurenciji za ulazak među deset najboljih sportista Republike Srpske, a na prijedlog Rukometnog saveza.

Odlični pivot Banjalučana sa kapitenskom trakom na ruci vodio je svoji ekipu do titule, njegove četvrte u karijeri. Cijele sezone bio je jedan od najznačajnijih igrača ekipe trenera Ratka Đurkovića, gotovo da nije imao predaha, ali je sezona na kraju imala srećan kraj.

- Ova titula mi je najdraža, jer je prva u ulozi kapitena. Svaku utakmicu igrao sam 60 minuta, imao sam posebnu odgovornost, jer je ekipa bila dosta mlađa u odnosu na prethodne godine. Slična priča je i ove sezone, dodatno smo podmladili tim i oformili ga od domaćih igrača. Biće teško odbraniti titulu, ali vjerujem da smo u stanju da ponovimo uspjeh - rekao je Ćelić.

Borac je kao šampion BiH izborio nastup u regionalnoj SEHA ligi, ali je iz nekih čudnih razloga ostao bez učešća u ovom takmičenju. Ćelić ima posebne uspomene na utakmice protiv najjačih evropskih ekipa.

- Volio bih da se vratimo u SEHA, ali prvo moramo da osvojimo titulu u BiH. Borcu je tamo mjesto, a poseban izazov je igrati protiv vrhunskih ekipa i igrača. U sjećanju su mi utakmice protiv Vesprema. Po mom mišljenju, tada su bili najbolji evropski klub i dueli sa svim njihovim igračima su komplikovani, jer se radi o najboljim svjetskim rukometašima, a među njima nema neke razlike u kvalitetu - dodao je Ćelić.

Odlične igre i osvajanje titule dovoljno govore o uspješnoj godini koja je zaokružena nominacijom Rukometnog saveza za Izbor deset najboljih sportista Srpske.

  • Prvi put sam dobio čast da budem u akciji vašeg lista i ovo mi mnogo znači. Predstavlja nagradu za sve što sam do sada uradio u karijeri - rekao je Ćelić.

Pavlišin

Ćelić je samo jedan od brojnih uspješnih banjalučkih rukometaša koji su ovim sportom počeli da se bave u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ na nagovor velikog rukometnog radnika Brace Pavlišina.

- Zbog njega sam počeo da treniram rukomet, zarazio me ovim sportom pa sam onda prešao u tadašnji Cepelin. Veliki trag na mene ostavio je trener Slobodan Đukić, a zahvalio bih i ostalim učiteljima - rekao je Ćelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana