Звиздић: Доста паушалних и политикантских критика

Срна
Звиздић: Доста паушалних и политикантских критика

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић захвалио је посланицима на коректној дискусији о Извјештају о раду Савјета министара БиХ у 2016. години, оцијенивши да су неке од њих биле паушалне и израз политикантства.

Осврћући се на критике представника СДП-а, Звиздић је подсјетио да је у претходном сазиву Савјета министара СДП имао тројицу министара.

Према његовим ријечима, у том периоду европски процеси у БиХ били су потпуно блокирани, као и пут ка НАТО, економски развој био је у стагнацији и није усвојена ниједна стратегија.

"БиХ је у том периоду дошла на жцрну листуж Манивала, није било сарадње са Европолом, сарадња са сусједним земљама била је на најнижем нивоу и то су ефекти о којима ћемо стално причати", истакао је Звиздић.

Он је навео да су у актуелном мандату Савјета министара усвојене двије стратегије, а да би до краја године требало да буду усвојене још двије, што би требало да омогући БиХ да приступи ИПА фондовима ЕУ.

Када је ријеч о испуњавању услова за активирање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/, Звиздић је рекао да је то питање актуелно од 2009. године и упитао шта је у претходним мандатима урађено.

Звиздић је одбацио замјерке да БиХ касни за земљама региона на путу ка ЕУ.

"Сусједи су добили кандидатски статус прије овог Савјета министара, осам претходних година биле су изгубљене за БиХ на европском путу", оцијенио је Звиздић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ истакао је да су информације у Извјештају тачне и да их треба знати читати.

Он је додао да ће подржати издвајања за спорт и културу, подсјећајући да је за доношење тих, али и бројних других одлука у БиХ неопходан консензус.

Звиздић је закључио да је за велики број одлука неопходно и добијање сагласности Владе Републике Српске.

Звиздићевим обраћањем завршена је расправа о Извјештају о раду Савјета министара у 2016. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана