Возни парк мора бити скресан и контролисан

Ведрана Кулага
Возни парк мора бити скресан и контролисан

Сарајево - Возни парк институција БиХ од идуће године требало би да буде мањи за око 100 возила, али надлежни упозоравају да примјена правилника којима је то регулисано мора бити под будним оком Савјета министара БиХ да попут бројних сличних докумената не би остало само мртво слово на папиру.

У Комисији за финансије и буџет Представничког дома Парламента БиХ кажу да се мора учинити све како би била смањена енормна потрошња у свим областима на нивоу БиХ, посебно када је ријеч о возном парку на чије одржавање годишње иде око 17 милиона марака.

У Србији је недавно формирана комисија при Влади, чији је задатак да одобрава употребу возила, што је за замјеника предсједавајућег ове комисије Бошка Томића једно од добрих рјешења која би могла бити размотрена у БиХ.

- Прихватљиви су правилници и одлуке којима ће бити регулисана ова област, али под условом да буду примјењивани у пракси, а не да буду мртва слова на папиру. Мислим да још ништа није урађено - рекао је Томић и додао да примјена правилника мора бити контролисана да би се видјело ко и како поступа по одлукама Савјета министара.

Томић је оцијенио да је неприхватљиво да прича о рјешавању проблема у овој области траје оволико дуго, посебно јер је очигледно да се појединци понашају према службеним возилима као да су њихова лична.

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана