Влада усвојила Акциони план за усклађивање законодавства Српске са правним тековинама ЕУ

Влада усвојила Акциони план за усклађивање законодавства Српске са правним тековинама ЕУ 08.02.2018 17:30 | Срна

Бањалука - Влада Републике Српске усвојила је Акциони план усклађивања законодавства Републике Српске са правном тековином ЕУ и правним актима Савјета Европе за 2018. годину.Влада задужује републичке органе управе да се при изради прописа придржавају овог акционог плана и Одлуке о поступку усклађивања законодавства Републике Српске са правном тековином ЕУ и правним актима Савјета Европе, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Задужују се републички органи управе да до 31. децембра 2018. године Министарству за економске односе и регионалну сарадњу доставе извјештаје о реализацији Акционог плана усклађивања законодавства Републике Српске са правном тековином ЕУ и правним актима Савјета Европе за ову годину.


Министарство за економске односе и регионалну сарадњу ће извјештаје објединити и у прилогу уз Приједлог акционог плана усклађивања законодавства Републике Српске са правном тековином ЕУ и правним актима Савјета Европе за 2019. годину, доставити Влади Републике Српске на упознавање, наводи се у саопштењу.

Влада је донијела одлуку о одобравању финансирања за пројекат "Наставак изградње водоводне мреже у насељу Буна-Ходбина у Мостару" из донаторских средстава Владе Србије.

Одобрено је финансирање пројекта чија процијењена вриједност, на основу Пројектног плана достављеног од града Мостар износи до 245.383 КМ, од чега се донаторским средствима Владе Србије финансира до 195.583 КМ, а обезбјеђење преосталог износа до процијењене вриједности Пројекта у надлежности је града Мостара.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица