Вишковић: Пажњу усмјерити ка привреди

Срна
Вишковић: Пажњу усмјерити ка привреди

Бањалука - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да је у експозеу мандатара за састав нове Владе Српске Жељке Цвијановић препозната потреба да се пажња усмјери ка привреди.

"Реални сектор може да донесе бољитак свим грађанима у Српској. Треба стимулисати привредне субјекте који стварају додатну вриједност", рекао је Вишковић у парламенту Српске, у обједињеној расправи о експозеу и именовању Владе Српске.

Он је нагласио да је потребно сачинити и регистар парафискалних намета, те да је експозе добро написан и да треба да буде преточен у економску политику за наредну годину.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у парламенту Српске Бранислав Бореновић сматра да у експозеу нема конкретних приједлога за рјешавање тешке ситуације у Републици Српској.

"Српска је данас презадужена и евидентан је пад запослености", напоменуо је Бореновић, додавши да је сагласан са дијелом експозеа који се односи на усвајање просторног плана Републике Српске и европске интеграције.

Мандатар за састав Владе Српске Жељка Цвијановић представила је данас експозе у Народној скупштини Републике Српске.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Срппске биће настављена након завршетка редовне паузе, у 17.00 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана