Вигемарк: Грујичић добро схватио улогу

Срна
Вигемарк: Грујичић добро схватио улогу

Сарајево - Шеф Мисије ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк оцијенио је да је новоизабрани начелник Сребренице Младен Грујичић схватио своју улогу представника свих становника те општине и истакао да то показују његове досадашње позитивне изјаве.

"Важно је да у једној осјетљивој општини као што је Сребреница да, ко год да је градоначелник или у градском вијећу, представља све грађане", изјавио је Вигемарк и напоменуо да ће Сребреницу, због онога што се тамо догодило, увијек бити у фокусу интересовања њених становника, али и БиХ и свијета.


Вигемарк је за портал "Јуропиан вестерн Балканс" истакао да би избори требало да буду одржани што је прије могуће у Стоцу, гдје је због већих неправилности и физичког обрачуна 2. октобра прекинут изборни процес.

"Наше хрватске колеге овдје у Сарајеву рекле су нам да је циљ посјете делегације из Хрватске Стоцу био смиривање ситуације, а не јачање тензија. Мислим да је веома важно да се рјешење овог питање остави, ако не локалним, онда вишим институцијама", каже Вигемарк.

Он је напоменуо да су избори у надлежности Централне изборне комисије БиХ.

"Уколико је било неких нелегалних дешавања, физичког напада, као што се наводи, постоје правни механизми за рјешавање тих случајева. Ми, као ЕУ, се не мијешамо у локална питања. Мислим да је веома битно да избори у Стоцу буду одржани што је прије могуће. То не би требао бити изговор да Столац постане нови Мостар", поручио је Вигемарк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана