Ухапшен бивши директор IDDEEA због сумње у злоупотребу положаја и прања новца

Срна
Ухапшен бивши директор IDDEEA због сумње у злоупотребу положаја и прања новца

Сарајево, - Припадници Агенције за истраге и заштиту /SIPA/ јутрос су, према наредби Суда и Тужилаштва БиХ, на подручју Бањалуке лишили слободе лице чији су иницијали С.М. због сумње да је починило кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења и прање новца, саопштено је из Сипе.

У оквиру ове акције, полицијски службеници Сипе претресају два стамбена објекта која користи осумњичено лице ради проналажења и привременог одузимања документације и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.


Ријеч је о активностима у оквиру предмета "IDDEEA", који се односи на злоупотребе приликом набавке, испоруке и успостављања система за дјелимичну персонализацију картица, испоруку опреме и надоградњу постојеће опреме, као и испоруку картица, те комплетни систем за персонализацију електронских личних карата и његово одржавање.

Особа лишена слободе биће приведена у службене просторије SIPA, гдје ће бити криминалистички обрађена, након чега ће, сходно упутствима поступајућег тужиоца, бити одлучено о њеном даљем статусу.

Према незваничним информацијама, ријеч је о бившем директору Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ /IDDEEA/ Синиши Мацану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана