Ухапшен Хусеин Исаковић из Бужима

Срна
Ухапшен Хусеин Исаковић из Бужима

Сарајево - Хусеин Исаковића /46/ из Бужима, који је под истрагом због ратног злочина над цивилима и ратним заробљеницима у овом мјесту, ухапшен је на Граничном прелазу Маљевац, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Хапшење су извршили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Граничне полиције по налогу Тужилаштва БиХ, а у оквиру истог предмета у којем је недавно ухапшено седам лица осумњичених за ратне злочине у Бужиму.

С обзиром да се Исаковић налазио ван БиХ, на захтјев Тужилаштва БиХ расписана је полицијска потрага, те је он лишен слободе чим је ступио на тло БиХ.

Исаковић је под истрагом и терети се да је, као припадник Војне полиције 505. бригаде 5. корпуса такозване Армије РБиХ, заједно са другим осумњиченима, учествовао у ратном злочину почињеном у бившем хотелу “Радоч” у Бужиму који је служио као затвор.

У овом затвору убијено је осам заробљених припадника Војске Републике Српске, један заробљени припадник Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна и три цивила симпатизера Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна.

У овом затвору незаконито су држани цивили и ратни заробљеници који су били изложени мучењима, силовањима и нечовјечном поступању.

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу који ће, након што га испита, донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана