Томислав Николић долази у прву посјету БиХ

Nezavisne.com
Томислав Николић долази у прву посјету БиХ

Сарајево –Томислав Никовић, предјседник Србије, посјетиће БиХ по први пут од кад је изабран на ту функцију, потврђено је „Независним" из Предсједништва БиХ.

Николић учествује на састанаку регионалних лидера у оквиру процеса „Брдо-Бриони", а поред њега долазак су потврдили Колинда Грабар-Китаровић, предсједник Хрватске, Филип Вујановић, предсједник Црне Горе, Борис Пахор, предсједник Словеније, Буџар Нишани, предсједник Албаније, Хашим Тачи, предсједник Косова и почасни гост Серђо Матарела, предсједник Италије.

Регионални предсједници сутра поподне треблао би да учествују на конференцији у оквиру овог самита. Николић је требао да посјети Сарајево у марту ове године, што би била и његова прва званична посјета БиХ.

Међутим, његова посјета је отказана јер је у међувремену у Швајцарској по потјерници из Србије ухапшен ратни командант Армије РБиХ Насер Орић. Одгађање посјете затражио је Бакир Изетбеговић, члан Предсједништва БиХ. Изетбеговић је у свом захтјеву навео да Николић може доћи у званичну посјету БиХ када сва три члана предсједништва покажу јединство и спремност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана