Тек два или три закона у десетак сједница Савјета министара

Срна
Тек два или три закона у десетак сједница Савјета министара

Бањалука - Савјет министара, са Денисом Звиздићем на челу, разматрао је на посљедњих десетак сједница тек два или три закона, а дневни ред углавном се своди на причу о информацијама, декларацијама, меморандумима и извјештајима, пишу "Независне новине".

Улогу предлагача закона преузели су посланици који су у првој половини године предложили практично исти број законских рјешења као и Савјет министара, што је пракса незабиљежена у ближем окружењу, пише лист.


У првој половини године Савјет министара утврдио је тек осам различитих закона и, уколико би наставили да раде овим темпом, за властити програм планиран у 2017. години био би им потребан цијели четворогодишњи мандат.

Слаб учинак Савјета министара, према аутоматизму, одразио се и на Парламентарну скупштину БиХ која је у првој половини године усвојила свега два закона, док их је чак седам одбила, тако да се и рад највишег законодавног тијела, као и Савјета министара, свео на дневнооперативне ствари.

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да не би улазио у рад колега у другим министарствима, али да је увјерен да сви раде свој посао најбоље што могу.

"У нашем систему и констелацији односа између институција темељених на Дејтонском споразуму, то уопште није сигурно мјерило за ефикасност Савјета министара. Што се тиче осталих министарстава, мислим да сви коректно раде свој посао", навео је Црнадак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана